Beşiktaş Beşiktaş'ın transfer hareketliliği

Beşiktaş'ın transfer hareketliliği

18.08.2012 - 13:18 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı kulübün yönetimi 7 futbolcuyu kadrosuna katarken, 12 futbolcuyla yollarını ayırdı.

Beşiktaşın transfer hareketliliği

Beşiktaş Kulübü, futbolda yeni sezon için transfer çalışmalarında hareketli günler yaşadı.

Siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu, bir yandan kadroya takviye yapmaya çalışırken, bir yandan da kadroda düşünmediği oyuncularla ilgili çalışmalar gerçekleştirdi. Dış transferde 7 futbolcuyu kadrosuna katan siyah-beyazlı kulüp, 12 oyuncuyla da yollarını ayırdı.

Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulu, öncelikle teknik heyette değişikliğe gitti. Carlos Carvalhal’in ardından takımın başına geçen Tayfur Havutçu ile yollarını ayıran siyah-beyazlılar, takımın eski futbolcularından Samet Aybaba’da teknik direktör olarak karar kılındı. Antrenör Roland Koch’un da ayrılması sonrası Aybaba’nın yardımcıları Recep Çetin ve Ulvi Güveneroğlu oldu.

Transferde ”FEDA”karlık istendi

Haberin Devamı

Beşiktaş yönetimi, özellikle iç transferde futbolculardan fedakarlık bekledi.

Bu yönde oyuncularla görüşmeler yapan siyah-beyazlı kulübün yöneticileri, Ersan Adem Gülüm ve Filip Holosko ile sözleşme yenileyerek ücretlerinde indirime gitti ve amacına ulaştı. Kaleci Cenk Gönen’in aldığı ücreti arttıran yönetim, taleplerini yerine getirmeyen bazı oyuncuların ayrılması için çalışmalar gerçekleştirdi. Ücretlerinde indirimi kabul etmeyen Ernst, Kasımpaşa’ya transfer olurken, geçen sezonun dikkati çeken ismi olan Egemen Korkmaz ise Fenerbahçe ile anlaştı.

Siyah-beyazlılar, dış transferde de maliyeti düşük oyuncuları alma yönünde çalışmalar yaptı.

Quaresma, takımdan uzak kaldı

Kara Kartallar”da yeni sözleşme yapmayan ve takıma fazla fayda sağlamadığı yönünde görüşlere sahip olunan Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma, yeni sezona takımıyla birlikte başlayamayacak.

Geçen sezonun en tartışmalı futbolcularından olan Quaresma, yeni teknik direktör Samet Aybaba tarafından kadro dışı bırakıldı. Portekizli oyuncu, bu kararın ardından çalışmalarını BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde tek başına sürdürüyor.

Bu arada, Quaresma gibi kadro dışı bırakılan Simao ise İspanya’nın Espanyol kulübüne transfer oldu. İspanya’nın Atletico Madrid takımından bonservisinin yarısı alınan Alves’in de takımdan ayrılması için çalışmalar sürüyor.

Berat Çetinkaya geldi, gitti

Beşiktaş’ta transferdeki en ilginç olay ise Sakaryaspor’dan alınan Berat Çetinkaya’nın, Adana Demirspor’a kiralık olarak verilmesi oldu.

Siyah-beyazlı kulübün transfer döneminin başında Sakaryaspor’dan renklerine kattığı Berat Çetinkaya, takımının yurt dışı kampına katıldıktan sonra PTT 1. Lig kulüplerinden Adana Demirspor’a kiralık olarak verildi.

Yeni transferler takımı 1 yaş gençleştirdi

Siyah-beyazlı kulüp, yeni transferlerle futbol takımının ortalama 1 yaş gençleşmesini sağladı.

Beşiktaş’ın kadroya dahil ettiği futbolcuların yaş ortalaması 26,4’ü bulurken, takımdan ayrılan oyuncuların yaş ortalaması ise 27,7 oldu. Siyah-beyazlı ekip, Ernst, Simao, Rüştü Reçber, Egemen Korkmaz, Ekrem Hayyam Dağ, Mehmet Aurelio gibi deneyimli futbolcularla yollarını ayırdı.

Geçen sezon başında kiralanan Edu, Sidnei ve Bebe de yeni sezonda kadroda düşünülmeyince takımlarına geri dönmek zorunda kaldılar.

Gelenler

”Kara Kartallar”, yeni sezon öncesi giden futbolcuların yerini doldurmak için çalışmalar yaptı.

Egemen Korkmaz’ın Fenerbahçe ile anlaşmasının ardından Fransız stoper Julien Escude’yi alan siyah-beyazlı ekip, Arsenal’dan Oğuzhan Özyakup, Kaiserslautern’den Olcay Şahan, Gençlerbirliği’nden Mehmet Akgün’ü transfer etti. Sözleşmesi biten Rüştü Reçber ile yeni sezonda çalışmama kararı alan Beşiktaş, tecrübeli ismin yerine İskoçya’nın Glasgow Rangers takımından Allan McGregor’u kadrosuna dahil etti.

Geçmiş yıllarda Fenerbahçe’de de forma giyen Uğur Boral’ı Samsunspor’dan alan kulüp, kendi altyapısında yetişen, ancak bir süredir Eskişehirspor’da forma giyen genç golcü Batuhan Karadeniz’i de kiralık olarak transfer etti.

Gidenler

Siyah-beyazlı kulüp, Ekrem Hayyam Dağ, Egemen Korkmaz, Rüştü Reçber, Edu, Sidnei, Bebe, Ernst, Aurelio ve Simao’nun yanı sıra, altyapıdan çıkan Korcan Çelikay, Cumali Bişi, Sezer Özmen ve Umut Kaya’yı başka takımlara gönderdi.

Kadro

Beşiktaş’ın bu sezonki oyuncu kadrosu şöyle: Kaleciler: Cenk Gönen, Allan McGregor Savunma oyuncuları: İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Tomas Sivok, Roberto Hilbert, Ersan Adem Gülüm, Tanju Kayhan, Atınç Nukan, Julien Escude Orta saha oyuncuları: Manuel Fernandes, Necip Uysal, Veli Kavlak, Burak Kaplan, Muhammed Demirci, Mehmet Akgün, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Uğur Boral, Quaresma, Alves Forvet oyuncuları: Hugo Almeida, Mustafa Pektemek, Mehmet Akyüz, Filip Holosko, Batuhan Karadeniz.

(AA)