Basketbol Beşiktaş'tan müthiş geri dönüş

Beşiktaş'tan müthiş geri dönüş

05.04.2013 - 22:15 | Son Güncellenme:

THY Avrupa Ligi Top 16 turunun son maçında iki Türk takımı Beşiktaş ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya geldi.

Beşiktaştan müthiş geri dönüş

Turkish Airlines Euroleague Top 16 F Grubu'nda Beşiktaş, derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker'i 80-73'lük skorla mağlup etti.

Beşiktaş adına Daniel Ewing 17 sayı- 8 ribaund- 4 asist, Damir Markota 16 sayı- 7 ribaund- 1 asist, Ricky Minard 13 sayı- 2 ribaund- 1 asist ve Gasper Vidmar da 10 sayı- 3 ribaund- 4 asistle mücadeleyi noktaladı.

Fenerbahçe Ülker adına ise Oğuz Savaş 14 sayı- 2 ribaund- 3 asist, Uros Tripkovic 12 sayı- 3 ribaund- 3 asist ve İlkan Karaman da 10 sayı- 6 ribaund ile maçı tamamladı.

Oyuna hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Bo McCalebb'in 9 sayısıyla 5.dakikayı 8-11 üstün geçti. McCalebb'in sakatlanarak kenara gelmesinin ardından Patrick Christopher ile sayılar bulan Beşiktaş, buna karşın savunmada istediği sertliği uygulayamadı. Sarı Lacivertliler, ilk çeyreği 17-27 önde tamamladı. Barış Ermiş, İlkan Karaman ve Kaya Peker'in sayılarıyla 7-0'lık seri yakalayarak ikinci periyota başlayan Fenerbahçe Ülker, farkı da 17 sayıya çıkarttı (17-34). Son bölümlerde Markota ve Minard ikilisiyle skor üreten rakibi karşısında Sarı Lacivertliler devre sonunda soyunma odasına 33-46 üstün gitti. Üçüncü periyota tempolu başlayan Beşiktaş, Ricky Minard ile Damir Markota'nın sayılarıyla 8-0'lık seri yakaladı ve farkı da 7 sayıya indirdi (41-48). Tripkovic'in üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Sarı Lacivertliler karşısında Minard ve Ewing ikilisiyle tempoyu iyi ayarlayan ev sahibi ekip son 10 dakikalık bölüme girilirken skoru eşitledi (59-59). Mücadelenin final periyotunda da yüksek tempoda özellikle Daniel Ewing'in oyun ağırlığını koymasıyla hızlı hücumları iyi değerlendiren Beşiktaş, 35.dakikada 68-64'lük skorla öne geçti. Son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan Siyah Beyazlılar 80-73 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Jose Ramon Garcia Ortiz Marko Juras - Tomas Jasevicius
BEŞİKTAŞ (80): Daniel Ewing 17 (8 ribaund- 4 asist), Muratcan Güler (1 ribaund- 3 asist), Tutku Açık 9 (2 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 10 (3 ribaund- 4 asist), Serhat Çetin (1 ribaund- 2 asist), Damir Markota 16 (7 ribaund- 1 asist), Patrick Christopher 8 (1 asist), Ricky Minard 13 (2 ribaund- 1 asist), Cemal Nalga (1 ribaund), Cevher Özer 7 (6 ribaund)
FENERBAHÇE ÜLKER (73): Bo McCalebb 9, Barış Ermiş 4 (1 ribaund- 4 asist), Romain Sato (4 ribaund), Uros Tripkovic 12 (3 ribaund- 3 asist), David Andersen 4 (3 ribaund), Kaya Peker 9 (4 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 14 (2 ribaund- 1 asist), İlkan Karaman 10 (6 ribaund- 1 asist), Bojan Bogdanovic 8 (1 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 3 (3 ribaund- 3 asist)

1. PERİYOT: 17-27
2. PERİYOT: 14-18
3. PERİYOT: 26-13
4. PERİYOT: 21-14

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu F Grubu son hafta maçında Fenerbahçe Ülker’i 80-73 mağlup eden Beşiktaş’ın başantrenörü Erman Kunter, çok iyi mücadele ederek moral verici bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kunter, zor bir maçı kazandıklarını aktararak, şunları kaydetti: ”Çok iyi mücadele ederek moral verici bir galibiyet aldık. THY Avrupa Ligi’nde ilk sene için daha iyi olabilirdik. 4-5 maçı çok kötü şekilde kaybettik. Bunları kazansaydık belki daha farklı olabilirdi. Çok da fazla objektif olarak analiz edemiyoruz takımı. Çünkü zor bir periyottan geçtik. Avrupa’da oynadığımız 14 maç fiziksel ve mental olarak bizi yordu.” Fenerbahçe Ülker ile yaptıkları maçların rekabet içinde geçeceğini vurgulayan Kunter, ”Bu maça prestij müsabakası olarak bakmamak lazım. Fenerbahçe Ülker ile sokakta bile oynasanız ya da uçurtma yarışı yapsanız aranızda tatlı bir rekabet her zaman olur” ifadelerini kullandı.

Kunter, grubu Fenerbahçe Ülker’in üstünde bitirmelerinin de takıma daha fazla moral vereceğini kaydetti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan ise iki farklı devre oynadıklarını ve yaşadıkları şanssızlıklar yüzünden maçı kaybettiklerini dile getirdi.

Erdoğan, ilk devre kendilerinin, ikinci devre ise Beşiktaş’ın maça hakim olduğunu vurgulayarak, ”İstemediğimiz aksaklıklar oldu. McCalebb’in sakatlanması Oğuz ve İlkan’ın erken faul problemine girmesi bizi zor durumda bıraktı. Böylece sahada 4 kısa oynadık. Bu pek yaptığımız bir şey değil. Şimdi önümüzde Beko Basketbol Ligi var ve en iyi şekilde lige döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Savunma tempolarından memnun olmadığını aktaran Erdoğan, ”Takımda bir kıpırdanma var. İlk yarıda oynadığımız oyunu 40 dakikaya yaymalıyız. Savunma tempomuzdan memnun değilim. Bunun üzerine çalışacağız. Önemli olan takım savunmamızı güçlendirmemiz. Antrenmanlarda bunun üzerine gideceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yazarlar