Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yabancı oyuncu transferi başlı başına risktir. Geçmişi hatırlayın, bu anlamda bir çok takımımız hayal kırıklıkları yaşamadı mı? Onlarca milyon dolarlar kuş misali uçup gitmedi mi?

Hani bir deyim vardır, “Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer” diye... Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, transferde durdu, durdu, turnayı gözünden vurdu! Evet Kartal, futbolda bir dünya markası olmuş Pepe’yi renklerine bağladı, başka bir deyişle ‘nokta atışı’ yaptı.

Pepe’nin kumaşını tartışacak değiliz, yaşı da başı da bizi fazla ilgilendirmiyor! Görüyoruz ki, Pepe’nin futbol kalitesinden çok, alacağı ücret gündemden düşmeyecek bu sezon. Takım içindeki parasal dengeleri bozar mı, bozabilir! Ama takıma müthiş katkısı olacağı da bir gerçek. Çünkü Pepe’nin özelliklerini herkes ezbere biliyor. Tipik bir savunma oyuncusu olduğu kadar, duran toplarda ileri çıkabilen, kafa golleri atabilen bir fotoğraftır bizim penceremizden. Marcello-Pepe ikilisi Kartal’ın savunmasını geçilmez kılar.

Haberin Devamı

Eee sağda Gökhan Gönül, solda ise Caner Erkin ve Adriano var. Şenol Güneş’in gözü arkada kalmayacak. Böylesi bir savunma bloğunu aşmak adına rakipler performanslarını bir tık yukarı taşımak zorundalar. Savunma tamam, orta saha oturmuş isimlerden oluşuyor, geriye hücum hattı kalıyor.

Aboubakar belirsizliğini koruyor, döner mi, dönmez mi bilinmiyor. Dememiz o ki, Aboubakar’ın boşluğunu dolduracak iyi bir forvet şart. Bu anlamda da çeşitli isimler dolaşıyor. Valla, yönetim Kamerunlu forvet oyuncusunun kalması için şartlarını sonuna kadar zorlamalıdır. Bu gerçekleştiği taktirde, oturmuş kadrosu ve tecrübesiyle Beşiktaş, hem iç hatlarda rakiplerine oranla yine avantajlı konuma gelir, hem de Devler Ligi’nde kalıcı olabilir. Ne dersiniz?

En iyi transfer Aykut Kocaman

Görüyoruz ki, bu sezon hiç de sanıldığı kadar kolay geçmeyecek, zirvede çok takımlı bir yarışa tanıklık edeceğiz. Dört büyükler kervanına bu sezon beşinci büyük olarak Başakşehir’i katmazsak ayıp ederiz. Çünkü bunu fazlasıyla hak ediyor. Devler Ligi’nde ülkemizi temsil edecekler. Onlar da transferde boş durmuyor, Elia, Chedjou ve Tunay Torun’la kadrolarını güçlendirdi. Başakşehir bu sezonda Abdullah Avcı ve kadrosuyla yarışın dışında kalmaz.

Haberin Devamı

Ya Fenerbahçe? Valla en iyi transfer bu sezon bizce Aykut Kocaman’dır. Başkan Aziz Yıldırım, bu anlamda geri adım attı, kapıyı yeniden Kocaman’a açtı, doğru da yaptı. Ya yeni transferler? Bizce müthiş... Valbuena, Mehmet Ekici, Kameni ve Dirar...

Mehmet Ekici’ye ayrı bir parantez açacağız... Bazı sözler vardır, paranın da önüne geçer. Ekici bu anlamda örnektir, sözünün arkasında olmasında onun adamlığının en büyük göstergesidir. Futbol kumaşı da çok iyi, Fenerbahçe’ye güç katacak bir yetenektir bizce. Dememiz o ki, Fenerbahçe’de Aykut Kocaman, camianın ve de yönetimin bu sezon can simididir, kurtarıcısıdır.

Galatasaray’da uçaklar tek tek indi, Aslan’da bu sezon yeniden ayağa kalkmanın hesapları içinde... Ne var ki Sneijder sorunuyla sezona gireceği de bir gerçek. Hollandalı yıldızın aldığı yıllık ücretinde indirim yapar mı, takım da kalır mı, bilemiyoruz. Her takım Sneijder gibi bir yıldızı almak ister, onun gibi bir oyuncuyu bir kalemde silip atamazsınız. Perde arkasında aldığı ücretin yanı sıra Igor Tudor’la Hollandalı yıldız arasında soğuk bir savaşın devam ettiğidir. Ortada mutsuz bir birliktelik var, sonu da ayrılığa gider.

Haberin Devamı

İşin özeti, Beşiktaş, Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor güçlendirilmiş kadrolarıyla sahne alacaklar. Yani, kıran-kırana bir şampiyonluk yarışına tanıklık edeceğiz, dileriz bu rekabet ülke futboluna da kalite ve heyecan katar.

Bir başka Güneş

TRT SPOR’un uzun soluklu yayınlarından Spor Bahane, konuklarıyla gündeme damgasını vurmaya devam ediyor.

Her alanda başarının temelinde takım olmak yatar. Dememiz o ki, biz yani “Spor Bahane” olarak iyi bir takımız. Bitmek-tükenmek enerjisiyle, büyük beğeni toplayan programın bu denli kaliteli olmasında perde arkası arkadaşlarımızın müthiş katkısı var. Yönetmenimiz Mustafa Davutoğlu’nu bir numaraya yazarsak abartmış olmayız. Davutoğlu, işkoliktir, detaycıdır, hata onun lugatından yoktur. Reji masasından konuklar dahil, yaklaşık yirmi kişiyi aynı anda yönetmek kolay mıdır? Davutoğlu bunu fazlasıyla başarıyor, Spor Bahane’ye tat veriyor, izlenebilir kılıyor.

Elbette sevgili meslektaşım İbrahim Kırkayak’ı unutursak ayıp ederiz. O da dışardan lojistik destekleriyle gücümüze, güç katıyor. Sevgili partnerim, meslektaşım İlknur Özzengin’i anlatmaya gerek yok. Tecrübesiyle, akıcı konuşması ve kurduğu cümlelerle, canlı yayınlarımıza renk katıyor. Övgülerin yanısıra eleştiri de alıyoruz, bunlardan dersler çıkarıp, daha iyisini yapma adına efor harcıyoruz.

Spor Bahane’nin bu haftaki konuğu, iki yıldır üst üstte şampiyon olan ve gündeme oturan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş... Evet, yanlış duymadınız; Şenol Hocamızı cuma günü canlı yayında ağırlayacağız. 22.30’da başlayacak olan yayınımızda futbol dışına çıkacağız, Güneş’in bilinmeyen yönlerini, yaşama bakışını sizlerle paylaşacağız.

Aboubakar kalırsa...