Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu oyunda öyle istatistikler falan bazen pek işe yaramıyor! Örneğin Beşiktaş, ofansa çıkışlarda bu kadar top kaybı yaşa, rakibine pozisyon verme, ilk yarıda üç net gol kaçır, olacak iş mi? Eee futbolun güzelliği de, çekiciliği de burada yatıyor. Ne var ki, Yeni Malatya topa sahip olma özelliğini dün ilk yarıda pozisyon üretimine yansıtamadı. Tam tersi kalesinde ilk yarıda büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldı, ikinci yarıda da tablo değişmedi, Kartal kaçırdıkça, kaçırdı! Hangisini saysak, Burak Yılmaz, Dorukhan, Ljajic, Lens, hatta Kagawa, bunlardan bir kaçı! Burak Yılmaz belki gol alışkanlığını bu maçta sürdüremedi, ama çok iyi çalıştı, üretimlere katkı sağladı, rakip savunmayı rahat bırakmadı, ekstra işlere soyundu, bravo, kaçırdıkları onun kalitesine gölge düşürmez.

Dememiz o ki, topa ne kadar sahip olursanız olun, ofansta gerekli çoğunluğu yakalamıyor ve pozisyon üretimine yansıtamıyorsanız neye yarar ki? Valla eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz arkadaş... Kaptan Adem Büyük, Lens’in tendonuna arkadan sert girdi, o da farkında, özür diledi, Cüneyt Çakır’a , “pardon” dedi, ama kırmızıdan kurtulamadı. Burada durun, pozisyon Cüneyt Çakır’ın görüş alanında, yani radarında, sarıyı çekti VAR devreye girdi. Çakır gibi deneyimli bir hakem VAR’a niye gereksinim duyar, anlayamadım. Dememiz o ki, Adem’in iyi niyeti var, ayağına sahip olamadı, onun adına üzüldüm.

Haberin Devamı

Beşiktaş, yakaladığı seriyi sürdürmek adına, sahaya kesin galibiyet için çıktığının farkındayız... Oyun başından bu yana risk aldı, ofansif girişimlere ağırlık verdi, üretti, sayısız gol kaçırdı, Adem Büyük’ün kızarmasıyla birlikte ikinci yarıda sazı eline aldı. Dememiz o ki, kendi çaldı, kendisi oynadı adeta... Önce Burak, ardından Ljajic fırsatları gole çeviremediler, sahneye Atiba çıktı, Kartal aradığı gole imzasını attı. 64’de Lens’in kaçırdığı bir fırsat var ki, inanılmaz, adam kaleciye nişanladı! Sonra mı, Ömer Şişmanoğlu, bir dakika sonra skoru şık bir golle eşitledi, Malatya umutlandı, pek işe yaramadı.

Haberin Devamı

İşte futbol bu, üretirsiniz atamazsınız, hezimet yapacağınız maçta üstüne üstlük on kişi kalmış takımdan golü yersiniz, üç puan için ecel terleri dökersiniz! Ancak galibiyete şartlanmış Beşiktaş’ı durdurmak Ömer’in golü de fayda etmedi, Ljajic yeniden Kartal’ı öne geçirdi. Gördüğü sarı kartın affı yok, sevin sevin de kardeş, bu kadar abartma!


Maçın özeti mi? Valla, sezon başından bu yana Beşiktaş’ın bu kadar gol pozisyonuna girip, bu kadar kaçırdığına tanıklık etmedim! Neye varmak istiyorum, siz siz olun, biz kritik yazanlar Kartal’a güvenip, fark beklediğiniz maçlarda yazınızı erken bitirmeyin, taraftarlar koltuğunuza yaslanmayın, hakemin bitiş düdüğünü bekleyin emi!