Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu tip derbilerde başka bir deyişle zirveyi yakalama adına bulduğunuzu atacaksınız, öyle fantaziyi tercih ederseniz, rakibin iştahını üst seviyeye çıkarırsınız. Bunu kime söylüyoruz, elbette Beşiktaş’ın gol yollarında umut (!) bağladığı Negredo’ya...

Galatasaray’ın sahasında aslan kesildiğini bilmeyen yok! Ender bulduğunuz pozisyonları acemice harcamayacaksınız! Negredo’nun atamadığı net pozisyonun üç dakika sonrasında Galatasaray, Fernando’nun golüyle öne geçti... Ne var ki bu pozisyonda tam tamına dört savunmacı var. Var da gole engel olamıyor ve seyrediyorlarsa neye yarar ki! Savunmanın göbeği niye bu kadar boş bırakılır ki? Gomis’i tutarken, Fernando’yu sanırım hiç hesaba katmadılar, ya da ciddiye almadılar!

Haberin Devamı

Efendim 35’te Negredo sakatlandı, yerine Şenol Güneş’in, Lens’i tercih etmesini doğrusu yine yadırgadık. Soruyorum Lens, bugüne kadar oynadığı hangi maçta Kartal’ın derdine derman olabildi, ben hatırlamıyorum! Sormazlar mı, Vagner Love, golcü olarak alınmadı mı bu takıma arkadaş! İlk yarının fotoğrafı bu, yani Kartal adına Negatif!

İkinci yarıda risk alan Beşiktaş, baskı kurar gibi oldu, nitekim 53’te bu kez Babel ile net bir pozisyon üretti. Gelin görün ki, o da Negredo’yu aratmadı! Muslera ile karşı karşıya, üzerine gideceğine, plase ile köşeyi görmek istedi, auta gönderdi!

Eee, net pozisyonları gole çeviremezseniz kötü son kaçınılmazdır!

Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz arkadaş... Beşiktaş o alışılmış baskılı ve de pas trafiğinin çok uzağındaydı. Galatasaray, özellikle Rodrigues’le baskıyı artırdığı anlarda, Kartal sahasından çıkmakte zorlanırken, bir de kırmızıya yakalandı! Tosiç’in Gomis’i indirmesi penaltıydı, artı çıkan kırmızı da doğruydu...

Ne var ki Gomis topu üst direğe nişanlarken, gözyaşlarını da tutamadı! Ancak Aslan’ın Rodrigues’i var, o nasıl bir ciğerdir arkadaş, adam ele-avuca sığmıyor, tutabilene aşkolsun. 70’te soldan geldi, şahane bir gol attı, olası puan kaybına set çeken isim oldu. Haaa Galatasaray’ın o yoğun baskısında üretilen ancak gollerle taçlandırılamayan pozisyon sayısı da oldukça fazlaydı, haksızlık etmeyelim.

Haberin Devamı

İşin özeti mi? Beşiktaş çarşıya pirince giderken, evindeki bulgurdan da oldu, hem şampiyonluk şansını zora soktu! Elbette kalan üç haftayı kestirmek çok zor... Ne var ki, zirve yarışı iki takıma kaldı; Galatasaray ve Başakşehir. Bir adım öndeler, Kartal’ın yerini Fenerbahçe aldı, pusuda bekliyor.