Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Buyrun burdan yakın! Sezonun başlamasına ramak kaldı, aylardır sessizliğini koruyan, transfer konusunda ‘gıkı’ çıkmayan Şenol Güneş, açtı ağzını, yumdu gözünü!

Eğri oturacağız, doğru konuşacağız. Güneş’in bu söylemlerini tartışacak halimiz yok. Ne var ki Güneş’i sakın ola ki balçıkla sıvamaya kalkmayalım. Ortada astronomik borç söz konusu arkadaş, yani para sıkıntısı almış başını gidiyor! Denetleme Kurulu’nun raporu ortada, açık ve net. Rapora göre borç, yeni parayla 1.5 milyar, eski parayla 1.5 katrilyon...

Haberin Devamı

Dememiz o ki ayağınızı yorganınıza göre uzatmanın zamanı geldi de, geçiyor! Başkan Fikret Orman borçları aşağıya çekme adına işi ağırdan almıyor, tam tersi UEFA kriterlerine toslamamak için kılı kırk yarıyor. Ekonomik sıkıntıya karşın Gökhan Gönül, Adriano, Aras, Fabricio ve Oğuzhan Aydoğan transferlerini nasıl gözardı edebiliriz ki? Gönül ve Adriano’nun kaliteleri ortada, bu neyin isyanıdır? Aras’ı tepe tepe kullanın. İster forvet arkası oynatın, ister kanatlarda, fark etmez.

Tolgay iyi bir dönüş yaptı. Keşke topla fazla oynama, çevresinde tur atma alışkanlığından vazgeçebilse, Kartal’ın en büyük transferi olur. Oğuzhan ve Atiba gibi tek top oynamayı tercih edebilse!

Ahhh Kerim Frei kardeş ahh... İyisin, hoşsun, yeteneklisin, ama keşke eforunu doksan dakikaya yayabilsen. Bal yapmayan arı gibisin valla!

Güneş hocanın bu çıkışı pek de hayra alamet değil! Yönetimi, taraftarın önüne atmak ne derece doğru bir yöntemdir? Güneş hoca fitili ateşledi, Başkan Orman’ın bu çıkışa sessiz kalacağını hiç sanmıyorum!

Sıkıntın mı var, git otur, başkanla konuş! Haaa medyayı tercih etmenin altında acaba bir küskünlük mü söz konusudur? Ya da elinin güçlü olmasından mıdır? Yani, “Bak ben söyledim, ama yapmadılar?” demeye mi getirmek istiyorsun hoca? Dileriz bu çıkış, kavgaya dönüşmez, ayrılığa neden olmaz?

Efendim Güneş hoca Gomez’i, Sosa’yı diline dolamış! İkisi de Kartal’ın önemli kozlarıdır, takımın yüzde kırkıdır, otuzudur, eyvallah! Ne var ki Gomez, Kartal’ın tapulu oyuncusu değil, kiralık, yani özgür bu biirrr... Sosa ısrarla gitmek istiyorsa ona silah çekecek haliniz yok ya! Gönülsüz adamdan hayır beklenmez bu ikiii... Artı bedava gitmedi, Beşiktaş ciddi para kazandı, kötü mü oldu etti sana üççç!

Haberin Devamı

Efendim, Güneş, “Galatasaray ceza aldı, ama transfer yapıyor sürekli” diyor... Valla o Galatasaray’ın içsel meselesi, Beşikaş’ı da bağlamaz. Aslan demek ki, yeni bir cezayı göze almış, kelle-koltukta gidiyorlar! Hocam, kendi işine ve lige odaklan, sorunları da yönetimle paylaşmak doğru yöntemlerin en iyisidir bizce. Yani, ‘kol kırılır, yen içinde kalır’ atasözünü kulak arkası etmek, ayrılıkları da birlikte getirir!

Yaşa değil, işe bakmalı

Dick Advocaat’ın kalitesini, kalibresini tartışacak halimiz yok... Kariyeri başarılarla dolu. Perreia’yı aratmayacağı da kesin! Fenerbahçe’ye yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirecektir kuşkusuz.

Böylesi tecrübeli bir hocanın, Türk futboluna katkıları da olacaktır. En önemlisi yıldız oyuncuları yönetecek, onlardan gerekli verimi alabilecek kadar deneyimli bir isimdir. Advocaat, para için gelmediğini söylüyor, bir yandan da iddialı söylemlerle meydan okuyor. Yani özgüveni de tavan yapmış durumda.

Haberin Devamı

Handikapları yok değil. Oyuncularını tanıması kısa sürebilir ama ya rakipler... Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı ve de Trabzonspor’u sakın ola unutmasın! Daha Konyası, Başakşehir’i var. Öyle yaşa, başa da bakmaz teknik adamlık. Del Bosque (65) ve Lucescu da (71) yaşlı, ama başarılılar.

Onu çok özlüyoruz

Kabrine gidemedim, anma törenine katılamadım... Ne var ki onun yeri hep kalbimin bir köşesinde adeta kazılı, kimse söküp-atamaz, yeri asla doldurulamaz. Beşiktaş onun yaşam biçimiydi... Benzetme yerindeyse, varıydı, yoğuydu asırlık çınar Beşiktaş. O, Beşiktaş’ın ve de Türk futbolunun efsane başkanıydı. Taraflı-tarafsız herkesin saygı duyduğu isimdi, liderdi. Cumhuriyete, Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, Türkiye ve Beşiktaş sevdalısıydı.

Evet, Süleyman Seba aramızdan ayrılalı iki yıl oldu, onu arıyoruz, özlüyoruz. Bu özlem hiç bitmeyecek baba, bilesin, rahat uyu.
Kartal mı? Nihayet şampiyon oldu, Devler Ligi’ne kanat çırptı. Stat mı? O da bitti baba,

bitti. Keşke aramızda olsaydın, tarihi İnönü Stadı’ndaki yeni sezonun ilk maçı Alanyaspor karşılaşmasını birlikte izleseydik. Yoksun, ama biliyoruz ki, o güzel ruhun, o statta hep aramızda olacak.