Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’in yenisi-eskisi, hepsi kadrolarını güçlendirme adına müthiş bir efor harcadılar... Yeniler, asansör takım olmak istemiyorlar, eskiler ise tüm yatırımlarıyla zirveye odaklandılar. Dememiz o ki, zorlu ve de keyifli bir sezon bizi bekliyor... Lig başlamadan, öngörülerde bulunmak şimdilik çok zor... Haaa futbol adına dilimiz döndüğünce bir şeyler söyleyebiliriz... Yani bu rekabet ve de transfer çılgınlığı kaliteli bir futbolun habercisidir bizce.
Şu hazırlık döneminde en çok dikkatimizi çeken, iyi futbol oynayan üç takım Beşiktaş, Başakşehir ve Antalyaspor’dur dersek abartmış olmayız.
Süper Kupa’da son şampiyonun ortaya koyduğu vasat futbol kimseyi yanıltmasın... Kartal’ın eksiği, sakatı, yeni geleni, tribüne çıkanı, formsuz oyuncusu çok, tam kadro değil. Konyaspor’un ilk yarıdaki etkili oyunun temelinde de bu yatıyor. Buna karşın Kartal, tek gol yedi, ama üç fırsat üretti, ama atamadı. Traore’nin attığı gol, usta bir vuruş ürünüydü. Sahi o vuruş sırasında Adriano neredeydi, göreniniz var mı?
***
Güneş hoca, ikinci yarıda yedek kulübedeki Caner Erkin ve Negredo gibi kozları sahaya sürdü, risk aldı, ne var ki ilerleyen dakikalarda haklı olduğunu bir kez daha gördük. Nitekim bu çok adamlı ofansif anlayış golü getirdi. Caner’in soldan kullandığı taç atışında rakip savunma uyudu, Cenk Tosun topla buluştu, markaj altında olmasına karşın tecrübesini konuşturdu, topu köşeye bıraktı ve skoru eşitledi.
Ne var ki, Beşiktaş’ın uzatma hesaplarında Pepe yoktu! Pepe’nin son saniyelerde rakibini cezalanı içinde indirmesi, Skubic’in penaltı golü Kartal’ın Süper Kupa hayaline de sünger çekti. Eee kadronuzda Pepe varsa, bunlara alışacaksınız arkadaş!
Efendim, Fırat Aydınus’un tecrübesine lafımız yok, ne var ki pozisyonları iyi süzemiyor! Uzatma dakikalarında Ali Turan’ın Cenk Tosun’a hareketi buz gibi penaltı, farkında değil!
Maçın özeti mi? Valla Süper Kupa’yı daha kontrollü ve de iyi takım oyunu oynayan Konyaspor, hak etti dersek abartmış olmayız, kutluyoruz.
***
Şimdi gelelim asıl konumuza... Ya arkadaş hiç mi ders almıyoruz? Adam sahaya atlıyor, hadi onu geçtik ya ucu açık bıçağa ne demeli? O kadar yanıcı yabancı madde nasıl stada giriyor? Hiç mi arama yapılmıyor? Taraftarların maçın bitiş düdüğüyle sahaya dalmalarına ne demeli? Bakın eyyy yetkililer, eyyy güvenlik güçleri, bunları zaptı-rapta alamadığımız sürece futbolumuz çok olumsuzluklara gebedir, bilesiniz!