Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yahu arkadaş, Beşiktaş’ın Süper Lig’deki durumu negatif, altı maçta beş puan! Böylesi tabloya bir de başkanlık sorunu eklendi, olacak iş mi? Peki, şimdi Başkan Fikret Orman’a sormak gerekir, tamam hakaret ediyorlar, durup dururken görevi bırakmak neyin nesi? Haaa istifa etmedi, olağanüstü kongrede yeniden adaylığı söz konusuymuş, hoppala! Bu tabloda mı? Aklım-havsalam almıyor, takımın böylesi kritik bir durumuna başkanlık krizini eklemek nereden çıktı arkadaş? Quaresma’yı gönderen arkadaşlar, sorarım size, şu aldığınız yabancılara bir bakın, onun kramponu bile olamaz! Sevsinler sizin transfer politikanızı! Takımın bu durumundan, futbolcular kadar sizler de suçlusunuz, bilesiniz!
***
Bu oyunda her takım kritik sezonlar geçirebilir, büyük, küçük farketmez, örnekleri var... Ne var ki Kartal’ın üzerine ölü toprağı serpilmiş, özgüven duygusu dibe vurmuş, dibe! Abdullah Avcı, Kartal’ı bu olumsuz ortamdan yukarı çıkarmak adına çırpınıyor, çırpınmasına da, eldeki malzeme bu, ne yapsın! Adam kalesine golü atıyor, o mu engel olacak? Örneğin Atiba, beğenen var, beğenmeyen de! Bana göre çürük diş gibi, ikinci gol onun kaptırdığı toptan geldi! Pas atması bile tuhaf, atmıyor, dürtüyor!
***
Kartal, Trabzon deplasmanında çıkış ararken, iki garip golü kalesine gördü! Sosa ortalıyor, top Dorukhan’ın kafasından kaleye gidiyor! Yine Sosa bir şut daha atıyor, o da gidip, Necip’in kafasını sıyrıyor, Karius’u terse yatırıyor! Yani Trabzon’un yapamadığını onlar gerçekleştirdi, aferin size!
***
Sörloth’un farkı üçe çıkaran golüyle birlikte (Caner arkasındaki adamla ilgilenmiyor bile!), Kartal, Trabzon’da duvara tosladı, duvara! Bordo-Mavili ekibin, farklı galibiyetini küçümsemiyoruz, aksine eksik kadroya karşın, disiplinden uzaklaşmadılar, takım savunmasını ön plana çıkardılar, haklı bir galibiyet elde ettiler. Vida’nın oyundan alınmasıyla, üçlü savunmaya dönen Kartal’ın yoğun baskısı gol getirdi, Güven farkı bire indirdi, indirmesine de son sözü Nwakaeme söyledi. Müthiş bir depar, harika bir gol, yabancı dediğin böyle olur, anlatabildim mi?
***
Evet, görünen köy kılavuz istemez! Kartal, artık görünen köydür, karanlığa kanat çırpıyor, yere çakıldı, çakılacak! Sokaktaki Beşiktaşlının sabrı kalmadı, bilesiniz, eserinizle övünebilirsiniz, nokta!