Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kokartlısı bu hataları yaparsa vay futbolumuzun haline! Uluslararası hakemimiz Cüneyt Çakır’ın derbideki hataları ortada, belki diğerleri bunlardan ders çıkarır, nerdeee? Alın size Mete Kalkavan... O da kokartlı, ne var ki daha beşinci dakikada Talisca’ya çıkardığı bir sarı kart var ki, evlere şenlik! Talisca bile şaşırdı, sırtını döndü gitti, ne yapsın! Her faule sarı çıkarsa, sahada adam kalmaz! Hadi sarıyı çıkardın, ya gidiş şekline ne demeli? İşte etkili bir krampon ancak böylesi sarı kartla oyundan düşürülür? Peki, sayın Kalkavan, Mossoro’nun Talisca’yı formasından çekmesine, avantaj tamam, ya sarı nerede? İlk yarıda Talisca’nın sarısına benzer çok faul oldu, sarı yok... Bir tane var, o da Elia’ya? Seyirci tepki gösterdi, Kalkavan kartı çekti, ki faul ama sarılık durum söz konusu değil! İkinci yarıda Adebayor’un Tolgay’a bir girişi var, sanırsınız ki kamyon çarptı, tam kartlık yine yok!

Haberin Devamı

Neyse hakem faslını bırakalım, maça dönelim... Sahaya çıkan onbire bakıyoruz, Güneş hoca Babel’in cezalı oluşu nedeniyle Lens’i tercih etti, olabilir... Dememiz o ki, kadro bir eksikle aynı, peki ya futbol? Valla Devler Ligi’ndeki Beşiktaş’la, dünkü takım arasında dağlar kadar fark var! Avrupa’da rakiplerine kök söktüren Kartal, iç hatlarda kuzuya dönüyor adeta! Tempoyu bir türlü yükseltemiyor, çıkışlarda çoğalamıyor, pozisyon üretmede sıkıntı çekiyor... Bu düşüncemizden sakın ola Başakşehir’i küçümsediğimiz anlamı çıkarılmasın, onlar da iyi futbol oynuyor, eyvallah... Bizim anlamadığımız Beşiktaş’ın iç hatlardaki futbolu! Koca bir ilk yarıda bırakın pozisyon üretmeyi, Talisca ile 36.dakikada rakip kaleye şut atabildi, hepsi o kadar. Buna karşın en net pozisyonu Adebayor ile yakaladı, Fabri harika bir kurtarışla gole izin vermedi. Kartal üretemediği gibi kalesinde sürekli tehlikelere davetiye çıkardı. İyi ki Fabri var, kritik dokunuşlar yaparak göz doldurdu.
Güneş, maçı kazanma adına eldeki Negrado, Oğuzhan ve Gökhan Gönül’ü, sahaya sürdü, sürmesine de bir şeye yaramadığı gibi golü de kalesinde gördü! Gole asla lafımız yok...Yalnız iki dakika öncesinde Mahmut, Caner’in girişiyle kendini yerde buldu, hakem devam ettirdi, Kartal çok adamlı rakip kaleye yüklendiği ve gol aradığı sırada Kalkavan oyunu durdurdu!Yahuu arkadaş nasıl hakemsin sen? Faul var, oyunu kes, düdüğünü çal! Yooo Kartal’ın atağını kesip, siyah-beyazlı futbolcuları çileden çıkarmanın yolunu seçti Kalkavan, başardı, ardı ardına kartlarını aslanlar gibi kullandı! Kerim Frei’nin golüne Tosic kafayla yanıt vererek, skoru eşitlerken, orta hakem Mete Kalkavan kötü yönetimiyle maça damgasını vurdu, aferin ona!