Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Abdullah Avcı’nın oyun felsefesi çok pas, çabuk futbol üzerine kurulu... Gelin görün ki Beşiktaş, Göztepe maçının ilk yarısında bu görüntünün uzağındaydı! Çok pas yapamadı Kartal, ancak baskılı bir oyun ortaya koydu. Topla oynama yüzdesi 68’e, 32... Kaldı ki ofansa çıkarken yapılan top kayıplarını da unutmayalım! Bu faktör üretime yansımadıktan sonra neye yarar! Haa önce Güven ve Oğuzhan’ın uzaktan iki şut denemesi var, ikisi de direkte patladı, hepsi o kadar.
Uzatma dakikalarında gelen kritik gol mü? Evet, Caner soldan sert kesti, Güven’e çarpan top filelere gitti! Olsun, çarpsın ne fark eder, kritik bir gol. Ruiz ve Boyd bu yarıda göze çarpan oyuncular oldu... Hadi diğerlerini geçtik, Ljajic’e ne oldu? Sahada var mı, yok mu, anlayamadık! Pas verme yerine sürekli iki üç kişinin arasına dalıyor, eski günlerini aratıyor! Oğuzhan fena başlamadı, eskiye dönüş sinyalleri verdi. Özellikle Gökhan Gönül, bu yarıda savunmanın açıklarını kapatırken, Caner ise sol kulvara işlerlik kazandırdı, şık bir gole de imzasını attı.
Güven’in uzatma dakikalarında attığı gol, rakibin direncini biraz olsun kırdı. Nitekim ikinci yarıda baskıyı üst seviyeye çıkaran Kartal, Caner’in golüyle farkı ikiye çıkarırken, Ljajic nihayet sahneye çıktı, kötü vurdu, kaleci Beto’nun da hatasıyla topu filelere gönderirken, olası puan kaybına da set çekti.
Futbol böyle bir oyun işte, farkı yakaladığın anda seyirci desteğini de arkanıza alırsınız, oyunu tek kaleye çevirirsiniz.. N’Koudou’nun 61’de oyuna girmesi, hem Kartal’ı, hem de tribünleri ayağa kaldırdı. Gördük ki, Fransız futbolcu öyle durağan bir fotoğraf değil, çok çabuk olduğu kadar tekniği de bir hayli yüksek.
Evet, lige Sivas yenilgisiyle merhaba diyen Kartal, Göztepe karşısında farka kanat çırparken, taraftarıyla bir anlamda barıştı. Beşiktaş, ikinci yarıda Avcı’nın ‘Çok pas, çabuk oyun’ felsefesine bir adım yaklaştı. Artı, Kartal’da sezon öncesinde büyük sorun olarak öne çıkan Orhan Ak olayı da istifayla kapandı, iyi de oldu. Göztepe’nin pozisyonu var mı, ben anımsamıyorum! Bunda en büyük faktör Kartal’ın savunmasının sıfır hatayla maçı bitirmesidir.
Anneler kutsaldır, onlara yapılan her türlü saldırı ve cinayetler, içimizi acıtıyor, yüreğimizi yakıyor. Emine Bulut, kızının gözleri önünde yaşamını kaybetti, Türkiye bir kez daha ayağa kalktı, ülkemizin her yerinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu tip katillere insan demeye dilim varmıyor! Artık bu cinayetlere ‘dur’ demenin zamanı geldi de, geçiyor... Cinayetlere bir Emine anne daha eklenmesin, sözde kalmasın, yasalar devreye girsin. Kadınlarımızın canına kıyan katillere en ağır cezalar verilsin. Bizim kulvar da bu cinayete sessiz kalmadı, maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yaparak tepkilerini gösterdiler.