Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dedik ya, siz ne yaparsanız yapın, evdeki hesap, bazen Avrupa’ya uymuyor maalesef!
Beşiktaş’ın Devler Ligi ile ilgili hesapları hiç tutmadığı gibi, aldığı sonuçlarla da hayal kırıklığı yarattı, dört maçta sıfır puan çekti!
Yönetim ve teknik kadro sezon öncesinde özellikle dış transferde Devler Ligi’nde kalıcı olma adına nokta atışları yaparken, taraftarlarını da turlar geçme adına umutlandırmıştı.
Gelin görün ki, hiç kimsenin aklının ucundan geçmeyen sakatlıklar Kartal’ın yakasını bir türlü bırakmadı! Sergen Yalçın, her iki kulvarda da sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta bile zorlandı.
Devler Ligi’ndeki bu olumsuz tablo, kuşkusuz iç hatlara da negatif yansımalar yapmadı değil!
Bu oyunda sakatlıklar doğaldır, ancak Kartal’daki bu tablo soru işaretleriyle dolu! Bir takımda bu kadar çok mu üst üste sakatlık olur arkadaş! Ümraniye’de değiliz, uzağız, doktor hiç değiliz, ahkam kesemeyiz, ama sorgulanması gereken tuhaf bir durum var ortada!
***
Sakatlıklar nedeniyle ne ideal onbirinizi bulabilirsiniz, ne de kafanızdaki oyun şablonunun sahaya yansıtabilirsiniz! Bu olumsuz faktörler nedeniyle Sergen Yalçın’ı eleştirirsek ayıp ederiz, biliyoruz ki, mazeretleri o kadar çok ki!
Evet, Kartal’ın Devler Ligi’nden hüzünlü bir şekilde iç hatlara dönüşü bu tabloda asla sürpriz değildir. Yalnız anlayamadığımız mesele şu, tamam galibiyetten başka hiçbir sonuç Kartal’a yaramıyor, biliyoruz. Tamam kadronda da eksiklikler var buna da eyvallah, peki kardeşim öyle yeneceğim diye haldur - huldur saldırmanın anlamı ne?
Rakibin her yönüyle senden iyi, hem disiplinli hem de çok koşuyor, riske girmiyor kollektif oynuyor, topları direkten dönüyor!
Fizik gücü mü? Senden fersah- fersah ilerde!
O zaman takım savunmasına yönel, disiplinden kopma, fırsat kovala.
Sonuç?
Önce gereksiz bir penaltı ve ilk yarıda üç farklı mağlubiyet! Eee böyledir bu işler, rakip gelir faturayı ilk yarıda kesiverir, senin de UEFA hayalin bile kuş misali uçup gider!
Haa diyeceksiniz ki çok mu kötüydü Kartal?
Maalesef!..
Buna karşın geriye düştükten sonra Larin’le iki net pozisyon yakaladı Kartal, biri gol olsa belki üç fark yemeyecek, rakibin baskısı kıracak!
Nerdeee?
***
İkinci yarı mı?
Kartal cephesinde değişen bir şey yok, aynı tas, aynı hamam! Teixeira da Kartal’ı kurtaramadı! Sarabia 56’da savunmadan seken topu filelere gönderirken, farkı da dörde çıkardı. Bu kulvardaki temsilcimiz Beşiktaş bu yenilgiyle UEFA’yı da çok büyük ölçüde kaçırdı.
Bu farklı mağlubiyet, moral bozukluğu ve de sakat oyuncuların fazlalığı kuşkusuz Trabzonspor maçı öncesinde Kartal’ın handikapları olarak öne çıkıyor.
Dememiz o ki, Kartal’ın zirveye tutunması lider karşısında alacağı galibiyete bağlı dersek, abartmış olmayız.