Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş taraftarı vefalıdır, kötü gün dostudur... Hem takıma, hem de teknik adamına sahip çıkar, moral şırınga eder... Kupa maçında kafası yarılan, devamında haksız eleştiriler nedeniyle morali dibe vuran Şenol Güneş’e tribünlerin verdiği destek alkışa değerdir... Tribünlerin dolu olmamasını yadırgamadım, Kartal’ın zirveden uzaklaşması bunun temel nedenidir, yani doğal..

Negredo sakat, yerine Vagner Love onbirde sahaya çıktı. Valla ilk yarıda onu sahada gören var mıydı, ben göremedim! Ayağına bir top geldi, onda da rakibine takıldı... Sanırsınız ki, Alanyaspor’daki Love’un yerine çakması gelmiş Kartal’a! Eeee, orada leblebi gibi goller atabilirsiniz, ama burası Beşiktaş, elin oğlu sana bir yapışır, nefes aldırmaz! Love, fiziksel olarak da asla güçlü değil, rakip dokunuyor, adam yerde! Bir adam geç be kardeşim, sen ne iş yaparsın!

Haberin Devamı

İsteyen tersini savunabilir, ama kişisel olarak Quaresma’sız bir Beşiktaş düşünemiyorum. Şu sıralarda sahaya kaptan çıkıyor, ona pazuband çok yakışıyor. En önemli özelliği ise yine bence maçlara görsellik katıyor, izleyenlere keyif yaşatıyor... Kayseri tam 30 dakika müthiş bir alan savunması yaptı, Love savunmada kaybolurken, ofansif oyuncular da pozisyona girmekte zorlandılar. Kartal’ın o alışılmış baskı ve pas trafiğinden uzak kalması da zirveyi kaçırmasındandır. Quaresma harika iki asist yaptı, ilkine Tosic, ikincisine ise Adriano golle karşılık verdi. Tosic’in kafa gollerine alıştık, ne var ki Adriano’nun sağıyla gollerine ender tanıklık ettik. Gerçekten klasına yakışır bir gol atarak, Kayserispor’un direnişe son verdi. Bu yarıda bir de Talisca’nın müthiş frikik atışı vardı, Lung’un başarılı kurtarışına takıldı.

Taraftar da umudunu kesmiş, baksanıza 61’de çift sarıdan kızaran, arkadaşlarını yalnızlığa mahkum eden Tosic’i çıkarken alkışlamaları ancak böyle yorumlanabilir! Kardeşim sarı kartın var, Umut Bulut’a niye girersin öyle! Kaldı ki, öyle fantaziye kaçacağına topu vur gitsin, biz mi öğreteceğiz sana? Bakmayın Kartal’ın on kişi kaldığına, Güneş’in, Love’un yerine Necip’i sahaya sürmesiyle Kartal Brezilyalının eksikliği hiç hissetmedi, tam tersi daha iyi oynadı, daha çok baskı yaptı, ilk yarıdaki üretemediği kadar üretti, ama kaleyi bulamadı. Artı, farkın ikiye çıkmasıyla ofansif oyuna dönen Kayserispor’un baskısına Kartal iyi savunma yaparak yanıt verdi, konuk takım bir tane ciddi pozisyon üretti, ona da Fabri geçit vermedi.

Haberin Devamı

Evet, Beşiktaş Kayserispor galibiyetiyle biraz olsun moral bulurken, zirve umudunu en azından kalan iki haftaya taşıdı. Futbol bu, bakarsanız iki haftada, üsttekiler puan kayıpları yaşar, her şey terse döner. Böylesi sürprizlere geçmişte çok tanıklık ettik, çookkk...