Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Lig yarışında böylesine revizyonlar yapmanın doğruluğunu bize kimse savunamaz. Sakatlık ve ceza durumunda ideal on birdeki değişimlere gıkımız çıkmaz. Hele hele direkler arasında bu tür oynamalar yaparsanız, başınıza iş alırsınız! Bir bakıyorsunuz Beşiktaş’ın kalesinde Emre var, asıl kaleci Ersin iki hafta kulübede oturdu! İyi mi oldu, elbette hayır, direkler arasında devamlılık şarttır. Ersin’e de nazar değdi, sanırım! Emir Kaan, soldan sert vurdu, top önce direğe çarptı, sonra Ersin kendi kalesine attı, ona yakıştıramadım! Serbest vuruşundan yediği golde tuz - biber ekti!
***
Gelelim maça, ligin yeni takımı İstanbulspor’un eksikleri vardı, buna karşın ilk yarıda fena mücadele etmedi, oyunu kendi alanında kabul etti, Kartal’ın sürekli hızını kesti, bu faktör kuşkusuz zirvenin ortağında sıkıntı yarattı. Artı orta sahanın etkisiz olması, ev sahibi takımın oyununa pozitif yansımalar yaptı, ama pozisyon üretimine yansıtamadı.
Buna karşın Beşiktaş, formasının verdiği ağırlıkla ilk yarıda Nkoudou ve Weghorst’un golleriyle önde gitti. Kartal’ı öne geçiren Nkoudou’nun golünde ilginç bir gelişme yaşandı. Weghorst’a ceza yayı içinde yapılan faule orta hakem çift vuruş verdi. Gelin görün ki, Nkoudou ya kuralı bilmiyor, ya da dalgınlığına geldi, topu direkt kaleye vurdu. Kaleci Jensen topu kontrol etmeye çalıştı, elinden sekti, filelere gitti, bıraksa gol geçerli sayılmayacaktı. Acaba o da mı kuralı bilmiyor? ‘Al birini vur ötekine’ misali ! Weghorst’un Kartal’ı 2-1 öne geçiren golün yaratıcısı Masuaku idi, çabukluğunu ve tekniği kullanırken, kulvarında da rakibe pek geçit vermedi.
***
Beşiktaş’taki kenar yönetim ikinci yarıya Nkoudou’nun yerine Redmond hamlesini yaptı. Beş dakika sonra ise Welinton ve Tayfur hamlelerini izledik. İlk yarıda oyunda kaldığı sürece görev yapan Tayyip Talha, sıfır hatayla oynadı, bu hamlede sanırım bir sakatlık söz konusuydu. Yerini Tayfur’a bırakan Rosier’de müthiş bir düşüş var, adeta eski günlerini mumla aratıyor!
Tek farklı galibiyetlerin üç puan adına garantisi yoktur. Nitekim, Kartal bu farkı artırma adına her yolu denedi, gelin görün ki ne vites yükseltebildi, ne de o baskı özelliğini sahneye koyamazken, rakibinin de iştahını kabarttı!
Nitekim Kartal’ın skoru koruma içgüdüsü, son 15 dakikalık bölümünde oyunun kontrolünü ev sahibi takım ele geçirdi. Öyle ki siyah - beyazlı futbolcular, rakibin ofansif girişimlerini fauller yaparak durdurmaya çalıştılar!
Nitekim bu negatif görüntü Kartal’a pahalıya mal oldu! 86’da Ali Yaşar, serbest vuruşundan harika bir gol atarak, skoru eşitledi.
Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz, Beşiktaş, özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla puan kaybına adeta davetiye çıkardı, iki puan kuş misali uçup gitti!