Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Partizan karşısına sürdüğü onbir tercihi fena değil... Hoca ne yapsın, eldeki malzeme bu! Düşünün Babel ve Lens sakat, Negrado ise cezalı... Güneş’in sol kanatta Adriano’nun önüne Caner tercihi bir teknik adam doğrusuydu. Sağ kanatı anlatmaya gerek yok, Gökhan Gönül’ün önünde Quaresma, daha ne olsun?
Efendim, Partizan’ın bir döneme damgasını vuran bir takım olduğunu biliyoruz... Ne var ki, neredeyse on yıldır adını bile duymadık, belli ki mazilerini arıyorlar! Haaa bir özellikleri var, sert futbolu tercih etmeleri, üstelik topa değil, rakibine!
Gördükleri bol sarı kartlar, bunun en büyük göstergesidir! Böylesi bir ekip karşısında Beşiktaş’ın zorlanacağını düşünmek yanlış olur. Ne var ki, şu takım savunması var ya, duran toplarda elimiz-ayağımıza dolaşıyor, bunu bir türlü başaramıyoruz! Partizan’ın baskı kurduğu anlarda, kazanılan topları uzaklaştırmada bile zorlanıyoruz! Ki, bu baskının temelinde top kayıpları yatıyor arkadaş!
Bi de hakem kararlarına sürekli itirazları yok mu, ayaklarından çok çeneleri çalışıyor, malesef! Ricardo Gomes’in attığı kafa golüne bakın, Vida’yı arayın ki, bulasınız! Neyse ki, Allah’tan bir dakika sonra Tolgay, aynı şekilde kafayla skoru eşitledi. O golün ne kadar değerli olduğunu anlatmaya gerek yok. Asist kimden, Quaresma’dan, onun içindir ki Portekizli yıldız Kartal’ın değişmezidir, bilmem anlatabildik mi?
***
Elbette bu tip iki ayaklı maçlarda, iyi futboldan çok, skor tabelasındaki rakamlar önemlidir. Beşiktaş, skor anlamında başarılıdır, rövanş için avantajlı bir skorla dönüyor.
Güneş’in yorulan Pepe’nin yerine Roco, Quaresma’nın yerine Gökhan Töre hamlesi de doğruydu. Özellikle oyunun son çeyreğinde Beşiktaş, Partizan’ın baskısı nedeniyle savunmaya yaslanmak zorunda kaldı...
Yalnız bir gerçeği de vurgulamadan geçemeyiz, Beşiktaş Avrupa Arenası’nda iyi takımlara karşı hep iyi futbol oynamıştır, bunu da gözardı etmeyelim. Dememiz o ki, Kartal’ın UEFA Avrupa Ligi gruplarına kanat çırpmasına doksan dakika kaldı.
Artı Partizan öyle aman aman gözümüzde büyütecek bir takım değil, yani skor avantajı Beşiktaş’tan yana. Tabi ki, büyük bir iş kazası olmadığı taktirde!