Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kayserispor can derdinde... ‘Ne koparırsam kar’ düşüncesini taşıması, savunmasını sağlam tutmasını o yüzden kimse yadırgayamaz.
Böylesi bir tabloda Beşiktaş’tan iyi futbol ve de goller beklemek kadar doğal bir şey de olamaz.
Ne var ki, Kartal, öyle sanıldığı kadar rahat değil... Galatasaray ile kafa kafaya Devler Ligi, mücadelesi veriyor. Eline geçirdiği fırsatları Beşiktaş, maalesef avantaja çeviremeyince, yerini baskı ve strese bıraktı.
Bu tabloda Kartal’dan öyle aman-aman bir futbol beklemek, hayalcilikten öteye gitmez. Çünkü, psikolojik açıdan müthiş bir baskı altındalar. Bu oyunda öyle anlar vardır ki, iyi futboldan çok skor tabelasına oynarsınız.
Onun içindir ki, bu kora-kor ikincilik mücadelesinde rakibi düşme potasında da olsa yeniyorsa, kalkıp, oyun içindeki eksilerini, silik futbolunu, temposuzluğunu, pozisyon üretemeyişini, savunmasındaki gedikleri, uzatmada yediği tek golü kantara koyup, tartmanın da çok doğru bir yöntem olduğunu düşünmüyorum açıkcası. İşin özeti, Kartal, yarışta ince çizgide, mazeretleri var.
Ancaak, Kartal’da biri var ki, onu es geçmek ayıpların en büyüğü olur! Dany, Aslan’dan kiralık. Başlı başına büyük bir tehlike! Oynadığı yerin farkında değil! Stoper bir oyuncunun, o bölgede hata yapma şansı sıfırdır... Bırakın hatayı, nasıl Galatasaray maçında Kartal’ı yakmışsa, dün de aynı tabloyu yaşatması işten bile değildi! Rakibine bodoslama giriyor, çekiyor, indiriyor, artı arkadaşlarına iftira gibi paslar atıyor! Nobre’yi indirdiği pozisyonda son adamdı ve karşılığı tartışmasız kırmızıydı. Yatsın - kalksın Cüneyt Çakır’a dua etsin!
Jones’un takıma hiçbir katkısı yok, konu mankeni gibi!
Gelelim kaleci Sinan’a... Olcay’ın golünde, yaptığı çıkışı ona yakıştırmadık... Tabi ki, Sinan’ın bu hatası Olcay’ın harika golüne gölge düşürmez. Olcay’ın bu golü biraz olsun stres altında olan Kartal’ı rahatlatırken, Necip’in yerine oyuna giren Oğuzhan’ın golü, olası bir iş kazasına da set çekti.
Beşiktaş’ta yük tamamen iki - üç oyuncunun üzerinde. Valla Kartal, kalan haftaları nasıl tamamlar, ikinciliğe kanat çırpar mı, yoksa, bu futbolla lastik patlatır mı, bilemiyoruz!