Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Alanyaspor’un pozitif oyunu tercih etmesi, doğal olarak futbola renk ve keyif katıyor. Öyle savunmasına yaslanmıyor, tam tersi ofansif ve galibiyete endeksli bir ekip. Dünkü maçta bunu gördük, geriye düşmelerine karşın, asla pes etmediler, son bölümlerde Kartal’a sıkıntılı anlar yaşattılar.
Teknik Direktör Sergen Yalçın, belli ki futbol anlayışını takıma monte etmiş, kutluyoruz. Bakmayın Alanyaspor’un son haftalarda yaşadığı puan kayıplarına. Josef Sural gibi bir oyuncusu trafik kazasında kaybetmiş, moral çöküntüsünün izlerini hâlâ taşıyor Alanyaspor. Fotoğrafa bu açıdan bakarsak, konuk takım alkışı hak ediyor.
***
Efendim Beşiktaş’a gelirsek, deneyimle Teknik Direktör Şenol Güneş, Kartal’a veda turlarında. Buna karşın işini asla ihmal etmiyor, giderayak, Kartal’da iyi izler bırakmaya çalışıyor. Evet, şampiyonluk adına Kartal’ın biraz olsun umudu var, ama zor gibi görünüyor, ikincilik bile soru işareti, ama belli de olmaz!
Şenol Güneş, öyle veya böyle Kartal’a iki şampiyonluk yaşattı. Dememiz o ki, Güneş, güzel bir vedayı fazlasıyla hak ediyor... Biliyoruz ki, Beşiktaş taraftarı üzerine düşeni yapar, onu alkışlarla Milli Takım’a uğurlar. Adres mi, Kasımpaşa ile Vodafone Park’taki son mücadeledir, ne dersiniz sevgili ve de vefalı taraftarlar?
***
Maça gelince, Beşiktaş’ı biliyoruz, içeride ya da dışarda fark etmez, varsa -yoksa hedef hep üç puan, yani ofansif ve de baskılı bir anlayış. Nitekim, bu düşüncesinden Kartal, asla ödün vermiyor...
11’de Ljajic’in golüyle öne geçen Kartal, yine savunmasına ilk yarıda yenildi, Caner’in omuzuna çarpan top, filelere gitti! Dedik ya, Kartal geriye düşse de ilk yarıyı 1-1 tamamlasa da, fark etmiyor, çünkü Quaresma gibi bir yıldızı var ve de kazanma arzusu hep üst seviyede. Portekizli’nin ne zaman, ne yapacağını, kestiremezsiniz, pas vereceğini beklerken, soluyla şutunu da atar, golünü de, kritik anlarda ortaya çıkar. Quaresma’nın gol sevincini Güneş’e sarılarak paylaşması, Kartal’daki takımdaşlık duygusunun en büyük göstergesidir.
Konuk takım özellikle son on dakikada baskılı futboluyla pozisyon üretti, ancak Karius, kurtarışlarıyla gole izin vermezken, Kartal’ın kaçırdıklarını da unutmayalım...