Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası’na direkt yelken açan A Milli Takımımız, şimdilerde çıta yükseltti, dünyaya göz dikti.
Büyük, küçük takım hiç fark etmiyor, takır - takır oynuyorlar, güçlü rakiplerini tek tek yeniyorlar, adeta yol temizliyorlar.
Gelin görün ki, bu oyunda ummadığınız taş, baş yarıyor bazen arkadaş!
Letonya kendi çapında bir ekip, eti-budu belli! Hollanda ve ardından Norveç’i yen, gel Letonya’ya takıl, olacak iş mi! Buna çayda boğulmak denir!
Halbuki ne güzel başladık maça, daha ikinci dakika dolmadan Kenan Karaman’la gol perdesini açtık. Yusuf Yazıcı, Kenan Karaman ve Caner’le pozisyon yakaladık, atamadık! Caner’in harika bir şutu üst direkte patladı, canın sağolsun dedik.
Yüklendik, baskı yaptık, takım oyununu öne çıkardık, 33’te Hakan Çalhanoğlu’nun füzesiyle farkı ikiye taşıdık. Tam tamına iki dakika sonra, Savajnieks’in farkı bire düşüren golüyle sarsıldık, rakibin direncini artırdık!
Hadi dedik, olabilir, bunun ikinci yarısı da var. Nitekim Mert Müldür’ün düşürülmesiyle penaltı kazandık, Burak Yılmaz ile yeniden farkı ikiye çıkardık. Ahhh şu duran toplar ahhh... Bunlardan çektiğimizi hiç bir şeyden çekmedik arkadaş! Her şeyimiz güzel, bir buna çare bulamadık yıllardır! 58’de işte böylesi bir duran toptan Uldrikis boş kaldı yakın mesafeden yine farkı bire indirdi.
Gereksiz fauller, rakibin kazandığı duran toplar, hep başımıza dert oldu! Farkı açmak isterken, 79 ‘da Davis ceza alanı içinde topla buluştu, döndü vurdu, skoru eşitledi.
Burak Yılmaz galibiyet için 80’de müthiş bir fırsat yakaladı, top az farkla auta giderken, Letonya’ya takılı kaldık! Ahhh güzel adamlar ahhh, sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz, bu skor sizlerin başarılarına asla gölge düşürmez, inanın.
Ne güzel Dünya Kupası finallerinin anahtarını cebimize koyacaktık, olmadı, sadece kredimizden birazcık harcadık, hepsi o kadar. O dünyanın kapısını açacak anahtar yine hep sizin cebinizde olacak biliyoruz, zor günlerin takımısınız, grubun en büyük favorisi yine sizsiniz, biz de sizinle gurur duymaya devam edeceğiz.