Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bizler, tek sütunluk haberi bile sayfalarımıza taşırken kılı kırk yarar, doğruları okuyucularımıza yansıtırız, yalanla- dolanla işimiz olmaz. Günü kurtarma, taraftara şirin görünme adına asla ‘papatya falları’ açmayız! Hep doğru haberlerin peşine takılırız.

Beşiktaş’ta adeta krize dönüşen Sosa ile ilgili yaşanan gelişmelerin ilk fitilini her zaman olduğu gibi MİLLİYET ateşlemiştir. Takım arkadaşım Serdar Sarıdağ’ın ortaya çıkardığı Sosa ‘krizi’, yönetim kanadında sürekli ‘sansasyon’ olarak nitelendirildi, hatta bu yönde açıklamalar bile yapıldı! Ne var ki, Sosa konusunda bir milim sapmamız olmadı, çünkü haber doğruydu. Nitekim, Sarıdağ’ın doğru haberi kulvarımızın gündemine oturdu.Bize de Serdar Sarıdağ’ı kutlamak kalıyor.

Haberin Devamı

Kamptan apar topar gönderilen Sosa ‘krizi’ yönetim kanatında adeta restleşmeye dönüştü, nasıl çözüleceği de merak konusu!

Görünen o ki, bu kriz uzun süre gazete manşetlerinden düşmeyecek. Başkan Fikret Orman, Sosa ile köprüleri attı, öfkeli! Güneş tarafından haklı gerekçelerle kamptan çıkarılan Sosa çıkmazında ikinci başkan Ahmet Nur Çebi devreye girdi. Tecrübeli yönetici Çebi, Arjantinli futbolcuyla gün boyu bire bir, arada menajer olmadan görüşerek ikna etmeye çalıştı. Ne var ki, Sosa, eşinin burada kalmak istemediğini ve ayrılıkta ısrarcı olduğunu yineledi.

Yönetim, Sosa konusunda asla taviz vermeyecek gibi gözüküyor. Arjantinli oyuncu da geri adım atmıyor. İkinci Başkan Çebi, Milan’ın 4 milyon euroluk önerisine, “Transfer piyasası ortada... Sosa kalitesindeki bir oyuncuyu kaça alabilirsiniz?” diyerek karşı çıkıyor. Eee Çebi haklı, çünkü sorumlulukları var. Onlar da kılı kırk yarmak zorundalar.

Ortada negatif bir tablo söz konusu... Milan 4 veriyor, Beşiktaş az buluyor. İki taraf da parasal konuda ortayı bulmak zorunda. Çünkü Sosa zaten gitmeyi kafasına koymuş, kalsa ne olur, kalmasa ne olur? Ok yaydan çıkmış bir kere, geri dönüşü olmaz. Artı yönetimin, kalırsa Sosa’ya yıllık 2 milyon euro ödeyeceğini de unutmayalım. Sosa’dan bu saatten sonra verim almak, zorlukların en büyüğüdür bizce...

Haberin Devamı

Tek vatan, tek bayrak

Demokrasi, halkın kendi kendisini yönetmesi sistemine dayanan bir yönetim şeklidir. Türkiye, demokrasiyi benimsemiş bir hukuk devletidir. Temel ilkeleri ise çok açık ve net; milli egemenlik, özgürlük ve eşitlik...

Siyasi partilerde demokrasinin vazgeçilmez birer parçasıdır. Eyy siyasiler, unutmayın ki, birlikten güç doğar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç parti lideriyle bir araya gelmesi müthiş bir adım, ülkemizin uzun süredir özlemini çektiği bir tablodur. Ne olur koltuk sevdası için bu fotoğrafı bozmayın, “tek vatan, tek bayrak” olmanın mutluluğunu bu halktan esirgemeyin.

Hayali bile güzel!

Kartal, Avusturya’da harıl harıl yeni sezona hazırlanıyor, yönetim kanadı da transfer peşinde koşuyor. Şöyle gazetelere bakıyoruz, Kartal’ın transfer gündeminde ilginç isimler ortaya atılıyor her gün! Eto’o, Balotelli ve Arda Turan...
Bu isimlere kim hayır diyebilir Allah aşkına... Hepsi kariyerli ve yetenekli oyuncular. Haa olur mu, olmaz mı, burası tartışılır. Çünkü, rakamlar adeta cep yakıyor. UEFA kriterlerini kulak ardı etmeyelim.

Haberin Devamı

Ancak bir gerçek var ki, Gomez’in veda etmesinden sonra, Kartal’a forvette takviye şart. Örneğin Eto’o, kumaşı ve de golcülüğü asla tartışılmaz. Devler Ligi’nde Kartal’a yakışır, tribünlere de sempatik gelir. Kartal, bu kulvarda başarılı olmak istiyorsa, bu tip tecrübeli ve yıldız oyunculardan birini kadrosuna katmak zorundadır. Balotelli yıldız ama sorunlu bir oyuncu... Disipline edilebilir mi, tartışılır! Arda Turan’ı tartışacak halimiz yok. Haa olur mu, o da çok zor. Çünkü Barcelona’dan ayrılmayacağını defalarca dillendirdi, keşke olabilse! Geçmişte Ferdinand, Pascal Nouma ve Amokachi’nin, tribünlerle müthiş bir bütünlük sağladıklarını da unutmayalım.

Bir yıldız şart

Teknik direktör Şenol Güneş, kanatından müthiş bir sessizlik hakim... Transfer konusunda gıkı çıkmıyor. İşine odaklanmış, gelişmeleri uzaktan izliyor.
Hazırlıklar öncesinde başkan Fikret Orman’a, “Takımı koruyun, sadece takviye yapın, yeter” diye raporu olduğunu biliyoruz. Hatta tecrübeli hocanın, iki kaliteli yeni stoperde ısrarcı olduğunu o sıralarda dostlar bize fısıldadılar.

Gökhan Gönül, Adriano ve kaleci Fabricio, Kartal’ın yeni transferleri olarak öne çıkıyor. Ya gidenler? Gomez, İsmail Köybaşı ve Serdar Kurtuluş... Sosa da yol ayırımında.. Takviyeyi bir kenara bırakın, Kartal, güç kaybetti güç!

Gomez’in yeri hala boş, bu konuda yönetim kesenin ağzını açmak zorunda, gündemindeki bir yıldız oyuncuyu getirmesi şarttır. Devler Ligi’nde başarının tecrübeli ve yıldız oyuncularla yakalanacağını cümle alem biliyor. Artı başarı tecrübeyle doğru orantılıdır.