Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kimden başlasak, hangi hataları yazsak... Kötü oyunu mu, sarı kartları mı, kırmızıyı mı eleştirsek, doğrusu biz de şaşırdık!
İlk sözümüz kamuoyunun yere-göğe sığdıramadığı Bilic’e olacak! Ya kardeşim, Allah aşkına şu takımın, oturmuş kadrosuyla, sağıyla - soluyla oynama! Sivok niye yedek oturur? Adamın rekor kıracak olması mı, seni rahatsız etti, pek anlayamadık. Kaldı ki, Ersan Gülüm’ün kumaşı iyi, ama inanılmaz dağınık, kritik bölgede oynadığının farkında değil! İlk yarıda ceza alanı içinde rakibine girmesi, itmesine ne demeli? Hakem penaltıyı çalsa, kimsenin çıtı çıkmaz! Bozma göbeği. Artı Sivok, çabuk oyuncu, Tolga’nın çıkamadığı (!), pozisyonlara en azından o hamle yapar, rakibin omuzuyla gol atmasına vize vermez!
Sırasıyla başladık, devam edelim... Sana ne demeli Gökhan Töre? Hadi Erciyes’i geçtik, önümüzdeki hafta Fenerbahçe derbisi var ve sen o maçta yoksun! O nasıl bir kırmızı kart görmektir? Bu kadar sorumsuz nasıl olabiliyorsun? Kaldı ki, seni her zaman övdük, oynadığın futboldan keyif aldık. Yere - göğe sığdıramadık... Ne diye gider, rakibin hocasıyla takışır, hakaret edersin? İşini yap sahada, etliye- sütlüye karışma, sana ne? Tahrik var diyorsan, tahrik olmayacaksın, sahanın içinde kalman gerekmez mi?
Yaptığını beğendim mi? Hem kendinin, hem de takımının kaderiyle oynadın. Dünkü mağlubiyetin yüzde yetmişi sana aittir!
Kerim Frei, iki gol attı, takımı öne geçirdi, tam seni ipten alacak, müthiş savunma hatalarıyla Beşiktaş, hem üç altın puan kaybetti, hem de namağlup ünvanını bıraktı Kayseri’de!
Bir çift sözümüz de Tolga’ya olacak, alınmasın, çizgiye yapışıyorsun, çıkmıyorsun, boy ve el avantajını kullanmıyorsun! Peki, kardeşim, orta sahaya kadar gelip, tartışmalara ne diye katılma gereğini duyuyorsun, anlayamadım! O çıkışları keşke cezaalanı içinde yapsan, olmaz mı! Üstüne üstlük kaptansın, sorumlulukların herkesten daha fazla. Olmadı kaptan, o sarıyı sana hiç ama hiç yakıştırmadık, bilesin!
İşin özeti, kamuoyunun müthiş beğenisini kazanan Beşiktaş, Erciyes karşısında ders alınacak bir tokat yedi!
Suçluları yukarıda yazdık... Nehirleri geç, denizleri aş, gel sen çayda boğul, misali Beşiktaş. Eeee bu oyunda ayağınız yere basmaz, çabuk havaya girerseniz, sonuçlara da katlanacaksınız! Dileriz, Fenerbahçe derbisine bu mağlubiyetin olumsuzlukları yansımaz.