Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Otoriteler, Beşiktaş’ın yeni transferi Anderson Talisca’yı Rivaldo’ya, hatta Yaya Toure’ye benzetiyorlar, olabilir, bu onların görüşü.

Bu tip, son dakika transferlerine oldum, olası kuşkulu yaklaşmışızdır, gazetecilik refleksi de bunu gerektirir. Bonservisi 25 milyon euro olan ve oyun stili ünlü oyunculara benzetilen Talisca’yı Benfica niye kiraya vermiştir, merak ediyoruz? Sakın ola dananın altında buzağı aradığımız sanılmasın arkadaşlar! İyi çıkarsa alkışlarız, takımın parçası olmazsa, eleştiririz...

Haberin Devamı

Talisca, 22 yaşında çok genç ve yolun henüz başında... Videolarını alıcı gözüyle izledim, harika bir sol ayağı var, raket gibi kullanabiliyor. Çift yönlü oynatabilirsiniz. Ofansif özellikleri de olan bir oyuncu, uzaktan ve çok tehlikeli şutları ve golleri var.

Diyorlar ki, Talisca’nın gelişi Oğuzhan Özyakup’u olumsuz etkilermiş! Niye etkilesin kardeşim? Kaldı ki Oğuzhan, Kartal’ın yeni lideri olma yolunda önemli adımlar atıyor, her gün oyunun üzerine koyuyor, tecrübesi en büyük avantajı. Aksine Talisca’nın gelişi en çok Tolgay’ı, ikinci planda ise Veli’yi yakından ilgilendiriyor. Mevcut tabloda Veli’nin işi çok zor!

Artı, Güneş hoca, takım içindeki rekabeti öne çıkaran bir teknik adamdır. Her pozisyonda rekabet ister, alternatif ister, iyi takım olmanın özelliği de bu unsurlardan geçer. Güneş, isme bakmaz, iyi olana formayı verir, hatır-gönülle işi olmaz.

Güneş’in, Talisca’yı uyum sürecini atlattıktan sonra nasıl bir pozisyonda oynatacağını merak ediyoruz. Talisca hem ofansif, hem de defansif özellikleri olan bir oyuncu... Atiba ile birlikte oynayabilir mi? Bizce oynar...

Valla Başkan Fikret Orman, Evliya Çelebi gibi! Bir bakıyorsunuz İngiltere’de, bir bakıyorsunuz Portekiz’de. Harıl-harıl golcü peşinde, müthiş bir efor harcıyor. Başkan’ın listesi bir hayli kabarık, aday çok. Bu arayışlarına, ekonomik anlamda kılı kırk yarmasına saygı duyuyoruz. Ne var ki, Devler Ligi, kuraları bu akşam çekilecek, Kartal’ın rakipleri belli olacak. Dememiz o ki, Başkan elini çabuk tut. Her gün, her saat, Beşiktaş’ın aleyhine işliyor bilesin! Niye mi? Yeni bir golcünün gelişi, teknik kadroyu sıkıntıya sokar da ondan. Adam gelecek, takıma uyum sağlayacak, Güneş onu monte edecek, bu da bir süreç gerektirir.

Haberin Devamı

Yani, atı alan Üsküdar’ı geçmeden, forvet transferine son noktayı koyun artık! Haaa, o kadar emeğinizi de sakın heba etmeyin, golcü konusunda nokta atışı yapmak şart. Öyle adı, sanı duyulmamış bir golcü getirme lüksünüz hiç ama hiç yok! Devler Ligi’nin zorluklarını anlatmaya gerek yok, kolay bir kulvar değil. Aksi taktirde, maddi ve manevi getirisi çok yüksek olan kulvarda, misafir olmaktan öteye gidemezsiniz, bilesiniz.

Muslera ve Babacan

Bu oyunda kalenizi sağlam tutacaksınız, kaliteli eldivenlere teslim edeceksiniz arkadaş...

Alın size iki örnek... Aslan’ı ayakta tutan, alınan başarılarda yüzde elli pay sahibi olan Muslera... Kalitesi ve kumaşı tartışma götürmez. Profesyonelliği ve de pozitif enerjisiyle genç kalecilerin örnek alacağı bir fotoğraftır Muslera... Karabük maçı bunun en sıcak örneğidir.

Haberin Devamı

Savunma yol geçen hanı gibi... Karabük, siz deyin 4, biz diyelim 5 net pozisyon buldu. Gelin görün ki, pozisyonları gollerle taçlandıramadılar! Bunu beceriksizliğe bağlarsak, rakip oyunculara da haksızlık ederiz. Atma adına her türlü girişimi yaptılar, ne var ki Muslera’yı bir türlü geçemediler, hep ona takıldılar.

Uzatmanın son saniyelerinde Eren Derdiyok’un altın kafa vuruşuyla gelen üç puanın bizce baş mimarı olası farklı, yenilgiyi önleyen Muslera’dır.

Sadece Muslera mı, ya Volkan Babacan? Maşallahı var, formunun zirvesinde. Avrupa Şampiyonası elemelerindeki başarısı hâlâ hafızalarda. Kaldığı yerden devam ediyor. Başakşehir’in, Fenerbahçe’yi yendiği maçta Van Persie’nin şutunu anımsayın... O nasıl bir ön sezidir, o nasıl bir reflekstir kardeşim? Ya konsantrasyonuna ne demeli? Şartlar ne olursa olsun, hep oyunun içinde, onca baskıya karşın müthiş soğukkanlı ve bir milim panik yapmıyor. Sanırsınız ki, adam sinirlerini tek tek aldırmış. Allah nazarlardan saklasın, yolu hep açık olsun.

İşte size Süper Lig’in iki dev kalecisi, takımlarına hayat veriyorlar, ipten alıyorlar. Dünya Kupası grup elemelerine 5 Eylül’de Hırvatistan ile start vereceğiz, yeni bir heyecana ülke olarak yelken açacağız. Volkan Babacan’ın yine başarılarına tanıklık edecek olmanın heyecanını, birlikte yaşayacağız.