Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu tip hazırlık maçlarında teknik adamlar geleceğe dönük hesaplar yapar, kafasındaki şablona uygun yeni fotoğrafları görme açısından fırsattır.

Nitekim, Terim hoca Çağlar ve Kaan Ayhan’ı savunmanın göbeğinde oynattı. İkisi de genç, gelecek adına umut veriyorlar. Kaldı ki, bu alanda ligimiz de stoper sıkıntısı çektiğimizi de unutmayalım. Dünkü maça bakıpta, kantara çıkarmak yanlış olur, adı üstünde, hazırlık maçı. Buna karşın her ikisi de öyle aman -aman hata yapmadılar. Terim, uzun süredir kadroya çağırdığı fakat bir türlü şans veremediği Yunus Mallı’yı onbirde tercih etmesi doğruydu, ona moral oldu.

Haberin Devamı

Haa rakip karşısında ilk yarıda etkili olduk dersek abartırız, her ne hikmetse bir türlü senkron tutturamadık! Ofansa çıkışlarda yapılan pas hataları, rakibin baskısını da birlikte getirdi, koca bir ilk yarıyı boşa geçirdik! Bırakın pozisyon üretmeyi, bir kornerle bu yarıyı kapadık! Topun biz de kalmasını sağlayamazsanız, pozisyon da üretemediğiniz gibi, sıkıntıya davetiye çıkarırsınız!

Terim’in İsmail, Cengiz Ünder ve Selçuk dokunuşları ikinci yarıda millilerimizi ayağa kaldırdı, rakip kaleye baskı kurduk, en azından oyunda dengeyi sağladık. Artı ilerleyen dakikalarda da tecrübeli hoca, elde ne var, ne yok etkili oyuncuları sahaya sürdü. Tempoyu yükselttik, baskımızı artırdık, ne var ki rakip savunmayı bir türlü geçemediğimiz gibi, kalemizde de tehlikeler yaşadık, Volkan Babacan klasını konuşturdu, kritik dokunuşlarla gole izin vermedi. Maçta başladığı gibi, zaman zaman sertliklerde olsa dostça bitti.

İşin özeti, neticede bu bir hazırlık maçı, kalkıp bireysel hataları tartışacak ya da oyuncuları budayacak halimiz yok. Ne var ki önümüzde çok ciddi bir puan maçı var... Kosova öyle hafife alınacak bir ekip değil... Bu maçların havası da, suyu da farklıdır. Yeter ki bu maçtan ufak da olsa dersler çıkaralım, asıl kimliğimize bürünelim, gerisi kolay. Kaldı ki zor işleri severiz, aşmasını da aslanlar gibi biliriz. Kosova maçıyla ikinci yarıya başlayacağız, alınacak üç puan Eylül’de oynayacağımız Ukrayna maçı içinde müthiş moral olacaktır.