Türkiye Kupası Bilmedikleri bir korku

Bilmedikleri bir korku

26.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ümraniyespor’un yüksek lisansını psikoloji üzerine yapmış teknik direktörü Ahmet Taşyürek, eledikleri Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durumu tahlil ederek, “İnsan bilmediklerinden korkar. Yaşamadıkları bir korku bu. Göz ucuyla kulübelerine baktığınızda gerginliği görüyordunuz” diye konuştu.

Bilmedikleri bir korku

CELAL UMUT EREN - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Ümraniyespor’da yaklaşık 1 aydır görevde bulunan ve Fenerbahçe’ye karşı tarihi bir başarı elde ederek Türkiye Kupası’nda çeyrek final başarısı gören teknik direktör Ahmet Taşyürek, MİLLİYET’in sorularını yanıtladı.

İki maçta da sarı-lacivertlileri 1-0 yenen Ümraniyespor’un 46 yaşındaki teknik adamı, hem eğitimi hem de futboldaki donanımıyla aslında geleceğe de bir mesaj bıraktı. Ankara Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi aldıktan sonra yüksek lisansını da aynı konu üzerinde yapan Ahmet Taşyürek, Fenerbahçe’ye karşı bilhassa Kadıköy’de aldıkları galibiyette mesleğini kullandı.

‘Baskı vardı’

Ahmet hoca, “Fenerbahçe’nin tutunacak tek dalı kupa idi. İlk maçtaki sonucun baskısı, ligdeki durumu da göz önüne alınca taktiksel durum aslında ortadaydı. Biz sahaya 3 orta saha ile çıktık ama Fenerbahçe’nin tamamen hücumu düşünmesini beklemiyordum.

Haberin Devamı

Maçın her bölümü, her anı istediğimiz gibi oldu. Hem biraz taktiksel hamlelerimiz hem de Fenerbahçe içinde bulunduğu durumla sağlıklı düşünememesi etkili oldu. Tüm doğru işleri yaptık, sakin kaldık, taktiğe sadık kaldık ve planlarımızı uyguladık. İki maçta da bizim için iyi mücadele ettik. Böyle bir fırsatı değerlendirip, tarihimizde ilk defa bu başarıyı yakaladığımız için mutluyuz” tanımını yaptı.

‘Alışık değiller’

Sadece futbol bilmenin, futbolla ilgilenmenin yanlış olduğunu savunan Ümraniyespor’un teknik patronu psikolojik açıdan da Fenerbahçe’nin bir tahlilini yaparak şu tarifi yaptı: “Psikolojik açıdan değerlendirmek gerekirse, kulübeler kenarda yakın olduğu için tabii göz ucuyla bir bakıyorsunuz. Fenerbahçe kulübesi üzerindeki gerginliği görüyordunuz, belli ediyordu. Çünkü hep şampiyonluklara, başarılara alışık iken şimdi alışık olmadıkları bir durumdalardı. İnsanlar neden korkar? Bilmediği şeyden korkar. Fenerbahçe’deki durum da bu.. Yaşamadıkları bir korku bu. Bilmedikleri bir korku. Biz de aramızda hep bunları konuştuk, sakin kalarak, taktiğimizi uygulamayı başardık.”

‘İngiltere ve İspanya’ya gittim’
Ahmet Taşyürek, hem akademik hem de futbol kariyerini geliştirmek için birçok çalışma yaptığından söz etti. Ümraniyespor’un hocası, “İngiltere ve İspanya’da bazı incelemeler yaptık. Burada bana destek olarak Şenol Güneş hocama ve eğitimleri de beraber gördüğümüz, Prolisans aldığımız Tamer Tuna hocaya teşekkür ediyorum.
Milli takımlarda profesyonel kulüplerin başkanları içeride ve dışarıda maçlara davet ediliyor. Buraya hocalar da davet edilse, farklı ülkeler, statlar görme imkanı olsa güzel olurdu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Sahamız daha iyi’
Kupada gündüz oynayamamalarının sıkıntısını örneklerle anlatan Ümraniyespor’un başarılı çalıştırıcısı Ahmet Taşyürek, kuralların herkese işlemesi gerektiğini söyledi. 46 yaşındaki antrenör, “Bir kural varsa herkese olsun. Hatayspor benim memleketim, Başakşehir maçını gündüz oynadı. Galatasaray, Suriçi’nde gündüz oynadı. Bizim zeminimiz ısıtmalı zemin ve Fenerbahçe’nin zemininden de daha iyi. Ama biz farklı bir yerde geçe maçı oynadık. Turu geçtik şimdi, yine ışık meselesi mi olacak?” diye konuştu.