Turkish Airlines Euroleague Bir basketbol rüyası!

Bir basketbol rüyası!

28.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarunas Jasikevicius idaresindeki Zalgiris Kaunas, adeta bir tarih yazdı. Olympiakos’u geçip 1999’dan sonra ilk kez Final Four bileti kapan Litvanya ekibi, turnuvanın en düşük bütçeli iki takımından biri olmasına karşın büyük bir iş başardı.

Bir basketbol rüyası

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

THY Euroleague’de Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas, büyük bir başarı elde ederek adını Final Four’a yazdırdı. Geçtiğimiz sezonun finalisti Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u 3-1’lik genel skorla eleyen Zalgiris, coach Sarunas Jasikevicius ile tarihe geçti. 1999 yılından bu yana ilk defa Final Four’a kalan Litvanya temsilcisi, hem kadro değeri hem de teknik ekibi ve oyuncularıyla bir rüyayı gerçekleştirdi.

Daha önce oyunculuğunda 4 kez Final Four vizesi alan ve şampiyonluklar yaşayan Jasikevicius, coach olarak ilk kez böylesi bir sonuca ulaştı. 42 yaşındaki antrenör ayrıca elinde çok düşük bütçeli bir takımla mücadele ediyor. Kızılyıldız’dan sonra Euroleague’de bulunan 16 takım arasında en düşük bütçeye sahip ikinci takım konumundaki Zalgiris, 8.5 milyon euro ile oynuyor. Ayrıca genele baktığımızda da oyuncu ve teknik heyetin maaşları sadece 5.6 milyon euro olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Final Four bileti sonrası duygusal bir açıklama yapan Jasikevicius, “Yıllardır Zalgiris’in bir numaralı taraftarıyım ve ölene kadar böyle kalacağım. Bu zamana kadar oynadığım birçok şehirdeki birçok takımdan bahsedebilirim ama Zalgiris hep daha fazlası olacak. Zalgiris benim ilk aşkım” dedi.

Gözyaşlarını tutamadı
Zalgiris Kaunas’a Final Four biletini getiren Sarunas Jasikevicius, Olympiakos maçında duygusal anlar yaşandı. Maçın son periyodunda takımı galibiyete yakınken gözleri dolan ve hassaslaşan genç antrenör, büyük ilgi topladı. 42 yaşındaki coachun maçtaki bu görüntüleri tüm Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı.