Futbol Bir bu eksikti!

Bir bu eksikti!

12.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Birliği tarafından Finansal Fair-Play uygulamasına aykırı davrandığı için gelirleri dondurulan Fenerbahçe’nin, Caner Erkin’in transferinden doğan borç nedeniyle listeye dahil edildiği ortaya çıktı

Bir bu eksikti

Caner’in borcu Fenerbahçe’yi UEFA’lık yaptı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Birliği tarafından Finansal Fair-Play uygulamasına aykırı davrandığı için gelirleri dondurulan 23 Avrupa kulübünden biri olan sarı-lacivertli ekibin Caner Erkin’in transferinden doğan borç nedeniyle listeye dahil edildiği ortaya çıktı.
Milli oyuncuyu 2010 yılında Rusya’nın CSKA Moskova takımından transfer eden Fenerbahçe’nin ödemekle yükümlü olduğu son taksidini öngörülen sürenin bitiminde yatırdığı, ancak bu ödemenin UEFA kayıtlarına geçmediği bildirildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, UEFA’nın yaklaşık 1.5 ay önce konuyla ilgili bir yazı gönderdiğini, kendilerinin de ödemenin son günü parayı Rus kulübünün hesabına yatırdıklarını belirterek, “Bu yazıdan sonra ödemeyi yaptık ve UEFA’ya da bildirdik. Sanırım kayıtlara işlenmediği için bizi de o listeye eklemişler. Fenerbahçe’nin şu an itibarıyla hiçbir futbolcuya tek kuruş ödenmemiş borcu yoktur. Taraftarımız rahat olsun. UEFA’nın istediği gibi bilgilerimiz güncellendiğinde o listede olmadığımızı herkes görecektir” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü tarafından borsaya yapılan açıklamada ise, “Takımımızın eski oyuncularından biriyle ilgili borç-alacak müzakerelerinin sürmesi nedeniyle ortaya çıkan bu duruma dair bilgilendirme, 383.407 euroluk alacağın ödendiğini tevsik eden belgenin UEFA’ya ulaştırılmasıyla yapılacaktır” denildi.

Haberin Devamı

Eskişehir de listede
Finansal Fair-Play uygulamasının gereklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle UEFA gelirleri dondurulan ikinci Türk kulübü olan Eskişehirspor’un iki futbolcusuyla ilgili ödeme yapmadığı, Eylül ayı sonuna kadar bu borçları temizlediği takdirde kulübe konan tedbirin kaldırılacağı bildirildi.
Bilindiği gibi Avrupa kupalarına katılan kulüpler 30 Haziran’a kadar vadesi gelen borçlarıyla ilgili ödeme planını UEFA’ya sunmak ve belirtilen sürede ödemeleri yapmakla yükümlü bulunuyorlar. Bir sonraki incelemede borçlarını ödemediği saptanan kulüplerin ise UEFA’dan hak ettikleri gelirler donduruluyor.
Eylül 2012 tarihine kadar bu borçlarını ödemeyen veya yeniden yapılandırmayan kulüplere uygulanacak bir sonraki aşamanın müsabakalardan men olduğunu belirten Futbol Federasyonu yetkilileri, listede adı bulunan Fenerbahçe ve Eskişehirspor kulüplerine bu konuda uyarıda bulunulacağını kaydetti.

İşte o kulüpler
Borac Banja Luka (B.Hersek)
Sarajevo (Bosna Hersek)
Zeljeznicar (Bosna Hersek)
CSKA Sofya (Bulgaristan)
Hajduk Split (Hırvatistan)
NK Osijek (Hırvatistan)
Atletico Madrid (İspanya)
Malaga (İspanya)
Maccabi Netanya (İsrail)
Shkendija (Makedonya)
Floriana (Malta)
Buducnost P. (Karadağ)
Rudar Pjevlja (Karadağ)
Ruch Chorzow (Polonya)
Sporting Lizbon (Portekiz)
Dinamo Bükreş (Romanya)
Rapid Bükreş (Romanya)
Vaslui (Romanya)
Rubin Kazan (Rusya)
Partizan (Sırbistan)
Vojvodina (Sırbistan)
Eskişehirspor (Türkiye)
Fenerbahçe (Türkiye)

Yazarlar