Futbol Bir çınar devrildi

Bir çınar devrildi

05.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet’te uzun yıllar spor yazarlığı yapan, kendine has kalemi ve edebi üslubuyla geniş bir okur kitlesi tarafından takip edilen Türk basınının duayen ismi Erdoğan Şenay dün 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Bir çınar devrildi

Türk spor basınının duayen yazarı Erdoğan Şenay dün 79 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Milliyet’te uzun yıllar köşe yazarlığı yapan ve kendine has edebi üslubuyla geniş bir okur kitlesi tarafından takip edilen Şenay, Türkiye Spor Yazarları Derneği onur üyesiydi. Erdoğan Şenay, Tercüman, Hürriyet ve Fanatik gazetelerinde çalışırken, Türkiye Futbol Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliği de yapmıştı. Şenay, milli takımların yanı sıra amatör futbolun gelişmesi konusundaki çabalarıyla tanınıyordu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Erdoğan Şenay için başsağlığı mesajı yayımladı. TFF’den yapılan açıklamada, “Eski TFF Yönetim Kurulu üyesi, Türk spor basınının duayen ismi Erdoğan Şenay’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Erdoğan Şenay’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Üyesi olan Erdoğan Şenay için sarı-lacivertliler de başsağlığı mesajı yayımladı. Kulüp sitesinde yer alan mesajda, “Usta gazeteci, yüksek divan kurulu üyemiz Erdoğan Şenay’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı dileriz” denildi. Galatasaray Kulübü’nden de Şenay için mesaj yayımlandı.

Toprağa veriliyor
Erdoğan Şenay bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Şenay’ın naaşı Teşvikiye Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla dün oynanan tüm futbol müsabakalarında Şenay için saygı duruşunda bulunuldu. Duayen yazar için 1 dakikalık saygı nöbetine bugün oynanacak maçlarda da devam edilecek.

Yazarlar