Demir Grup Sivasspor Bir Fener iki Sivas olur

Bir Fener iki Sivas olur

06.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Brezilyalı hoca, Fenerbahçe ile hafta sonu oynayacakları karşılaşmanın beş gol yedikleri ilk maça benzemeyeceğini söylerken, “Sivasspor şu anda Türkiye’de gerçek futbolu oynayan tek takım. Umarım ligi ikinci veya en kötü üçüncü bitiririz” diye konuştu

Bir Fener iki Sivas olur

SENAD OK - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, hafta sonu karşılaşacakları Fenerbahçe’ye adeta gözdağı verdi.
Milliyet’e konuşan Brezilyalı hoca, ligdeki hedeflerini anlatırken iddialı mesajlar yolladı, kendisine yönelik eleştirileri samimiyetle cevapladı. İşte Carlos’un gündem yaratacak açıklamaları;
“Fenerbahçe ile sezonun başında karşılaşmıştık. 5 gol yiyerek sahadan ayrıldık. Ama bu haftaki maç öyle olmaz. Şimdi çok daha güçlü ve iyi bir Sivas takımı var. Fenerbahçe çok iyi bir ekip ve ellerinde çok iyi futbolcular bulunuyor. Şampiyonluğun en kuvvetli adayı. Son dakikalarda attıkları gollerle birçok maçı kazandılar. Bu biraz da şansın onların yanında olması ile ilgiliydi.
Carlos mantığı
Umarım ligi ikinci veya en kötü üçüncü sırada bitiririz. Benim beklentim böyle. Bu seneki lige ve bizim de oynadığımız oyuna baktığımız zaman ilk üçte bitirecek bir gücümüz var. Benim beklentim sıralama Fenerbahçe, Sivas, Galatasaray şeklinde olur. Ya da Fenerbahçe, Galatasaray, Sivas.
Bazı başarılar bekliyordum ama şu an olduğu kadar değil. Geçen sene takımda başka bir sistem ve hoca vardı. Ben başka bir sistem getirdim. Futbolcuların bu mantığa kavuşması Roberto Carlos mantığına ulaşması beklediğimden daha hızlı oldu diyebilirim.
Gol için geliyorlar
Hep aynı şekilde devam edeceğiz. Oynayacağız ve hep kazanmak için sahada olacağız. Taraftarlar sahaya taktik teknik görmek için gitmezler. Taraftarlar sahaya gol görmek için gider. Bir puan için oynayan ya da kapanan Sivasspor’u görmeyeceksiniz. Sıralamadaki yerim daha aşağıda olsa da yine aynı felsefe ile çıkarım maçlara.
Kadromuzda çok iyi oyuncular var. Çok iyi bir teknik ekibimiz var. Bu ortamı Roberto Carlos getirmedi. Oyuncularımız çok iyi. Şu anda hayatlarında hiç yapmadıklarını yapmaya çalışıyorlar. Var olduklarının daha fazlasını istiyorlar.
Futbolcular iyi motive oldukları zaman hayatlarında hiç yapmadıklarını yapabilirler. Bu sene motivasyonumuz farklı. Oyun anlayışımız, futbol kültürümüz farklı.
Açık konuşmak gerekirse kendi takımım olduğu için söylemiyorum ama Sivasspor şu anda Türkiye’de gerçek futbolu oynayan tek takım. İstenen ve göze hoş gelen futbol oynayan tek takım şu anda Sivasspor. Biz bir şeyleri değiştirdik. Şişirme, doldurma toplar yok. Daha organize oynayan bir takım var.”

Haberin Devamı

‘Her zaman liderim’

Haberin Devamı

Brezilyalı hoca, futbolculuk yaşamı ile antrenörlük arasında fazla bir farkın olmadığına dikkat çekti, “Ben 25 yıldır futbolun içindeyim. Hayatımda değişen tek şey futbolculuktan hocalığa geçmekti. Soyunma odasının içinde ben her zaman bir liderdim. O konuda değişen hiçbir şey olmadı” dedi.

‘Hayalleri yok ne yazık’
Roberto Carlos kendisini eleştirenlere, sezon başında yapılan “üç hafta sonra gönderilir” yorumlarına ise şu karşılığı verdi;
“Bu durumlara şaşırmıyorum. Hayatlarında çok fazla başarı göstermemiş insanların başkalarının başarıları üzerine kötü yorumlar yapmalarına alışığız. Bu eleştirilerin benim için çok fazla bir etkisi olmadı. O insanlar daha çok oldukları yerde sayan ve büyük hayalleri olmayan insanlar ne yazık ki. Alışığız bunlara, bir sıkıntı yaşamam.”

Haberin Devamı

Arda'ya övgü

“Atletico Madrid’te oynayan bir oyuncunun Barcelona ya da Real Madrid ile ilgili kafasına bir şey takmaması lazım. Zaten Dünya’nın, İspanya’nın en iyi kulüplerinden birinde. Atletico Madrid’in zaten bir yapısı var. Futbolcuları çok iyi hazırlıyorlar ve sahaya sürüyorlar. Arda, böyle devam ederse Real ya da Barcelona’ya gidebilir. Ayrıca başka ülkelerden de takımlar isteyebilir.”

Serbestlik sağlanmalı
“Federasyonun kulüplere yardımcı olması lazım. Oyuncu sınırlandırmaları bir şeyleri çok fazla engelliyor. Serbestliğin tanınması Türk futboluna çok iyi şeyler getirecektir. Bu demek değil ki yetersiz ve kötü futbolcular var. Ama rahatlık tanınsa çok daha iyi oyuncular gelecek, çok daha iyi futbol oynanacaktır. Taraftarlar sahada çok daha büyük futbolcuları izleyebileceklerdir.”

Real niye gelmesin?
“Benim burada olmam biraz olsun Sivas’ın dünya çapında tanınmasına katkı sağlıyor.
Sivasspor’un dünyanın önde gelen takımlarına karşı dostluk maçı yapma imkanı da olabilir. İlişkilerimi kullanarak bunu yapabilirim. Niye olmasın? Gelecek sene Şampiyonlar Ligi’nde belki Real Madrid’e karşı oynayabiliriz.”