1.Lig Bir kalede üç mili eldiven

Bir kalede üç mili eldiven

22.03.2013 - 12:11 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig ekiplerinden Bucaspor’da A takımla birlikte çalışmalara çıkan 4 kaleciden 3’ü, milli takımların çeşitli yaş gruplarında mücadele ediyor

Bir kalede üç mili eldiven

PTT 1. Lig ekiplerinden Bucaspor’da A takımla birlikte çalışmalara çıkan 4 kaleciden 3’ü milli takımların çeşitli yaş gruplarında forma giyiyor.

Türk futboluna bir çok futbolcu kazandıran Bucaspor, bu sezon A takımda kalesinde genç oyunculara şans veriyor. Toplam 4 kalecinin A takımla çalıştığı Bucaspor’un kalecilerinin yaş ortalaması 19,75.

Bucaspor’un en istikrarlı oyuncusu olan 21 yaşındaki Ümit Milli kaleci Ömer Kahveci, bugüne kadar değişik alt yaş gruplarında 39 kez milli takım forması giydi. Ömer Kahveci gibi 21 yaşında olan Samet Dinçer 8, 19 yaşındaki Kemal Mert Özyiğit de 22 defa milli takımlarda mücadele etti.

Sarı-lacivertli ekipte en genç kaleci olan 16 yaşındaki Çağlar Şahin Akbaba da A takımla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Gençlere forma şansı

Haberin Devamı

Bucaspor Kaleci Antrenörü Atilla Küçüktaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımda 3 sene önce 2 yabancı kalecinin bulunduğunu ancak aldıkları kararla kaleyi genç oyunculara emanet ettiklerini söyledi.

Bu kararın cesur olduğunu kaydeden Küçüktaka, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Oynadığımız lig ağır olmasına rağmen bu kararı alırken çocuklarımıza çok güvendik. Bunun sonucunda da ilk olarak Ömer’i kazandık. Bu süreçte diğer kalecilerimize fazla şans veremedik ama onların da şans bulduklarında aynı performansı vereceklerine inanıyoruz. Gençlere forma şansı verdiğimiz için mutluyuz ve buna devam edeceğiz.” Küçüktaka, Türk kalecilere güvenilmesi gerektiğini belirterek, ”Kalecilik süreç isteyen bir mevki. Baştaki hocalar olarak çocuklarımızı harcarsak kaleci yetişmez” dedi.

Bucaspor’un genç kalecileri

Haberin Devamı

Bucaspor’un Ümit Milli kalecisi Ömer Kahveci ise ligde takım savunmasını iyi yaptıklarını ve ligin en az gol yiyen ekiplerinden biri olduklarını belirterek, ”Bir kaç yıldır performansımdan dolayı milli takımlara gidiyorum. Hocalarımın verdiği katkılar, oynadığım maçlar bunun sürekli olmasını sağlıyor” dedi.

Her futbolcunun hedefinin A Milli Takım olduğunu kaydeden Ömer Kahveci, ”Şu anda öne çıkmış ve kalitesini kanıtlamış isimler var. Volkan Demirel yıllardır A Milli Takım’da devam ediyor, Mert Günok, Cenk Gönen, Onur Kıvrak gibi isimler arasında çıkmak için -hani derler ya- bir fırın ekmek yemek lazım. O nedenle biraz daha yolum var” diye konuştu.

Samet Dinçer de teknik kadronun kendilerine verdiği şansı en iyi şekilde kullanmak istediklerini, daha iyi olmak için çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Kemal Mert Özyiğit ise Türkiye liglerinde en genç kaleci ekibine sahip olduklarını belirterek, ”Hocalarımıza başarılı olabileceğimiz güvenini verdik” dedi.

Bucaspor’un en genç kalecisi Çağlar Şahin Akbaba da ilkokula başlamadan Bucaspor altyapısına başladığını ve 11 senedir çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sarı-lacivertli ekipte kalıcı olmak istediğini kaydetti.