Trabzonspor Bir koltuğa üç aday

Bir koltuğa üç aday

06.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Kulübü'nün yeni başkanı, bugünkü seçimle belli olacak.

Bir koltuğa üç aday

Bordo-mavililerin başkanının seçileceği genel kurulda İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu yarışacak. Genel kurulun dünkü ayağında yönetim oy çokluğu ile ibra edildi, yeni bütçe de onaylandı.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un 70. Genel Kurulu’nda bugün ya İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığına devam edecek ya da iki aday Muharrem Usta veya Celil Hekimoğlu koltuğa oturacak. Hayri Gür Spor Salonu’nda 10.00’da başlayacak oy verme işlemi 17.00’ye kadar sürecek. Üç adaylı genel kurulda oy kullanma hakkı bulunan 9 bin 997 üye, 20 sandıkta oy toplanacak.

Genel kurulun dün yapılan bölümünde yönetim kurulu mali ve idari yönden oy çokluğuyla ibra edildi. Gündemin okunmasının ardından Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen konuşma yaptı. Sürmen, genel kurulun herkese hayırlı olmasını dileyerek, Trabzonspor camiasına yakışır bir kongrenin oluşması için başta yönetim kurulu olmak üzere, tüm adaylara özveride bulunmalarından dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Genel kurulda divan kurulu başkan yardımcılığı görevine getirilen Şükrü Kuleyin’in 3 başkan adayını dün kahvaltıda bir araya getirmesinin toplumu rahatlatan, camiayı kucaklayan bir fotoğraf olduğunu söyleyen Sürmen, “İlgimizi, birikimimizi güzel dile getirelim, eyleme sokalım ki Trabzonspor yarar bulsun. Trabzonspor’un zarar bulacağı söylem ve eylemler camiaya katkı sağlamaz” dedi.

Sürmen’in konuşmasının ardından kulüp genel müdürü Sinan Zengin, yönetim kurulunun idari ve mali faaliyet raporunu okudu. Daha sonra kulüp yönetim kurulunun idari ve mali yönden ibrası üyelere sunuldu. Kongre divan başkanlığı, yönetimin oy çokluğuyla ibra edildiğini açıkladı. Ardından derneklerin 2016 yılı konsolide ve sola bütçesi ve tüzüğün 16. maddesi gereği aidat miktarlarının aynı şekilde devam etmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

‘Trabzonspor namusumuzdur’

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Kim Trabzonspor’un bir lirasını yiyorsa, yediriyorsa namussuzun dik alasıdır” diyerek sert çıktı.

Hacıosmanoğlu, ibra oylamalarına değinerek, “Eski başkanımız sayın Sadri Şener’i ibra etmeyeceklerdi, kürsüden çıktım dedim ki, Nuri Albayrak başkanımıza bu yapıldı. Trabzonspor, Türkiye’ye rezil olmuştu, yakışmamıştı. Başkanımızı burada oylayalım, bir rezillik daha yaşamayalım. Bu genel kurullarda hangi başkan ibra edilse temiz manası çıkmaz, edilmezse pis manası çıkmaz” dedi.
“Bu kulüpte görev alanlar gelip inceler, varsa bir yanlış, götürüp savcının önüne koyar” dediğini de hatırlatan Hacıosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Trabzonspor bizim namusumuzdur diyoruz. Kim Trabzonspor’un bir lirasını yiyorsa, yediriyorsa namussuzun dik alasıdır. Cenab-ı Allah yarın (bugün) yapılacak seçimde Trabzonspor’u hedefine taşıyacak başkan adayına başkanlığı nasip etsin. Buradan ben kendisine de rica ediyorum, İçişleri Bakanlığı’na dilekçemi verdim, müfettişleri beni incelesin diye. Kim kazanırsa gelsin didik didik araştırsın, neyimi buluyorsa gidip savcının önüne koysun. Çıkıp onun hesabını vermek bir adam olarak da bir Trabzon sevdalısı olarak da benim görevimdir.”

Borç 397 milyon lira

Denetleme kurulu üyesi İsmet Keskin, Trabzonspor’un, 31 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Trabzonspor Kulübü Derneği’ne bağlı 6 şirketin kısa vadeli borçlarının 259 milyon 237 bin 453 lira, uzun vadeli borçlarının 193 milyon 840 bin 523 lira, toplam borcunun ise 453 milyon 77 bin 976 lira olduğunu açıkladı. Kulübün kısa vadeli varlıklarının 55 milyon 995 bin 596 lira olduğunu vurgulayan Keskin, net borcun ise 397 milyon 82 bin 380 lira olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Silahınızı teslim ediniz

Trabzonspor Genel Kurulu’nun ilk gününde güvenlik önlemleri üst düzeyde tutuldu. Özellikle salon etrafında jandarma ekipleri, giriş kapılarında özel güvenlik görevlileri tüm üyeleri tek tek aradı. Delege kartı, basın kartı ve kulüp görevli kimliği olmayan hiç kimse salon çevresine yaklaştırılmadı. Üyelerin içeri alındığı ana kapıdaki, “Kongre salonuna silahla girmek yasaktır. Lütfen silahınızı teslim ediniz” yazısı da dikkati çekti.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: Fahrettin Çebi, Şeref Kapıcıoğlu, Nevzat Kaya, Resul Kalkan, Osman Necip Sevinç, İbrahim Coşkuner, Hakan Gedikli, Ali Uzunay, Kadem Çakıroğlu, Mehmet Karaoğlu, Ömer Yeşilyurt, Köksal Güney, Ali Haydar Baş, Mehmet Terzi.

MUHARREM USTA: Ahmet Çubukçu, Nevzat Aydın, Önder Bülbüloğlu, Zeki Öztürk, Gençağa Meriç, Suat Şen, Orhan İlarslan, Coşkun Bülbül, Prof.Dr.İsmail Yüksek, Ali Rıza Egemen, Gökhan Saral, Prof.Dr.Asım Ören, Mehmet Yiğit Alp, Emre Aksoy.

Haberin Devamı

CELİL HEKİMOĞLU: Bekir Bülbüloğlu, Hüseyin Örs, Sebahattin Çakıroğlu, Hakan Kulaçoğlu, Davut Yurttaş, Kemal Halil, Mehmet Ongan, Faruk Kanca, Ali Kemal Denizci, Mustafa Gültepe, Turgut Öksüz, Alper Bektaş, Süleyman Kalemci, Fikret Ataoğlu.

Bir koltuğa üç aday