Galatasaray Bir teselli ver

Bir teselli ver

30.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonluk trenini kaçıran, ikinciliği Medipol Başakşehir'e kaptıran Galatasaray, dün Alanya'da kazandı, üçüncülük için son şansını yakaladı: 2-3

Bir teselli ver

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Aytemiz Alanyaspor karşısında 14. dakikada Bruma’nın akıl dolu golüyle öne geçen Cim-Bom, 17’de Sinan Gümüş ile rahatladı. 21’de Vagner Love, klasını konuşturdu, golünü attı. 27’de sahnede yine Sinan vardı. 76’daki penaltıyı kaleye gönderen Love, sadece farkı azalttı.

Galatasaray, Alanya deplasmanında galibiyet serisine devam ederek son haftaya girilirken Fenerbahçe ile puanı eşitledi, Sinan Gümüş gollerine devam etti: 2-3. Genç futbolcu, Osmanlı’dan sonra Alanya’yı da boş geçmedi. Leipzig’e gitmesi gündemde olan Bruma ise perdeyi açmakla kalmayıp maçın etkili isimlerinden biri oldu.

90 dakika, beklendiği gibi gollü ve tempolu başladı. Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Saffet Susic’in sahaya üçlü savunma çıkarması takımı adına pahalıya mal oldu. 14 ila 27. dakikalar arasında 3’ü Galatasaray, 1’i de ev sahibinden olmak üzere toplam dört gol arka arkaya geldi.

Haberin Devamı

Ancak Akdeniz’i aydınlatan Bruma’nın golüydü şüphesiz... Portekizli, 14’te ceza sahası dışından şık bir plase ile kaleci Haydar’ı avladı: 0-1.

Üç dakika sonra ise yine Bruma’nın başlattığı atakta Podolski’nin sert vuruşu çizgiden çıkarılırken, Sinan Gümüş önünde kalan topu ağlara gönderdi: 0-2.

23’te sahne sırası ligin en golcü ismi Vagner Love’daydı. Brezilyalı forvet, Semih’in şık bir çalımla geçip durumu 1-2’ye getirdi. 4 dakika sonra ise Linnes’in hazırladığı pozisyonda Sinan Gümüş’e dokunmak kaldı: 1-3.

Son haftaya kaldı

Karşılıklı ataklardan sonuç çıkmadı ve devre böyle bitti. İkinci yarı Alanya yüklendi. Tudor ise Sinan ve Sneijder’i kenara alıp Rodrigues ile Josue kartlarını sahaya sürdü. Ama bu tutmadı. 76’da Vagner Love yine Semih’i çalımladı ve vuruşunda Ahmet Çalık’ın koluna çarpan topa hakem, ‘penaltı’ dedi. Sambacı maçta iki, ligde ise 23. golünü atarak krallıktaki iddiasını attırdı: 2-3. Cim-Bom üçüncülük için, hafta sonunda A.Konya’yı yenip, Fenerbahçe’nin Adana’ya puan kaybetmesini bekleyecek.

Bir teselli ver

Yazarlar