Galatasaray Bir var bir yok!

Bir var bir yok!

15.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine hakem kararları damgasını vurdu, Video Asistan Hakem bir kez daha tartışıldı.

Bir var bir yok

Hasan Ali Kaldırım’ın Diagne’ye yaptığı faul sadece sarı kartla cezalandırıldı, sonrasında ise VAR uyarısıyla bariz gol şansına döndü. Eljif Elmas’ın beraberlik golünde ise hakem Palabıyık VAR’a gitmedi, Dirar’ın Feghouli’ye yaptığı hareketi görmedi.

Haberin Devamı

Kadıköy’deki derbide hakem Ali Palabıyık, verdiği ve vermedikleriyle tartışma yarattı.43. dakikada Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım ile Galatasaraylı Diagne arasındaki pozisyon sonrası kırmızı kart krizi yaşandı. Savunma arkasına kaçan Diagne’ye yetişemeyen Hasan Ali faul yaptı.

Hakem Ali Palabıyık ilk olarak elini arka cebine götürdü ama daha sonra vazgeçip sarı kartına başvurdu. Hakem Palabıyık, Video Asistan Hakem (VAR) uygulamasından uyarı alınca saha kenarına gelip, pozisyonu izledi. Derbinin hakemi, Hasan Ali’nin pozisyonunda bariz gol şansı olduğuna hükmederek, sarı kart kararını değiştirdi ve kırmızı gösterdi. Hasan Ali Kaldırım da hiç itiraz etmeden dışarı çıktı. Ancak Fenerbahçelilerin bir bölümü bu pozisyonun bariz gol şansı olmadığını belirterek, kırmızı görmemesi gerektiğini iddia etti.

Haberin Devamı

İzlemedi bile...

Eljif Elmas’ın 71. dakikadaki golü de Galatasaraylılar tarafından kabul görmedi. VAR’ı dinleyen hakem Ali Palabıyık, yapılan incelemenin ardından orta noktayı gösterdi. Orta hakemin bu hareketi de, VAR’ın herhangi bir uyarısının olmadığı şeklinde yorumlandı. Ancak gol öncesinde görüntülerde Dirar’ın, Feghouli’nin ayağına bastığı ortaya çıkmış, buna rağmen hakemler faul olmadığı hükmüne varmıştı.