Trabzonspor Bir Yanal klasiği

Bir Yanal klasiği

01.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kariyerinin başlangıç döneminde Gençlerbirliği ile UEFA Kupası’nda adeta tarih yazan Ersun Yanal, sonraki 11 yıllık süreçte çöküş yaşadı. Milli Takım, Eskişehirspor ve Fenerbahçe dönemlerinde başarısız sonuçlar alan tecrübeli çalıştırıcı, Trabzonspor ile de sınıfta kaldı.

Bir Yanal klasiği

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nde Napoli’ye 4-0 ve 1-0’lık yenilgilerle boyun eğerek veda eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal’ın uluslararası platformdaki başarısızlıkları devam etti.

Kariyerinin başlangıcında Gençlerbirliği 2003-04 sezonunda UEFA Kupası’nda 4. tura çıkıp tarih yazan Yanal, Parma, Blackburn Rovers, Sporting ve Valencia gibi dönemin güçlü takımlarını devirmişti.

Milli hezimet

Daha sonra 2005 yılında geçtiği A Milli Takım döneminde düşüşe geçen tecrübeli hoca, özellikle içeride aldığı 3-0’lık Ukrayna yenilgisiyle sonunu hazırlamıştı. Ardından Eskişehirspor ile 2012-13 sezonunda Avrupa arenasına dönen 53 yaşındaki teknik adam, UEFA Avrupa Ligi play-off’unda Marsilya’ya 3-0 ile teslim olmuştu.

Haberin Devamı

Ertesi sezon bu defa Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi ön elemelerine çıkan Ersun Yanal, Salzburg’u elemeyi başarsa da play-offlarda Arsenal’e 3-0 ve 2-0 ile mağlup olup gol dahi atamamıştı.

Son olarak, sezon ortasında görevi devraldığı Trabzonspor’da Vahid Halilhodzic’in Avrupa Ligi performansının gölgesinde kalan bordo-mavili hoca, önce grup aşamasında Legia Varşova’ya 2-0 ile boyun eğmişti. 2. tur aşamasında da Napoli karşısında geçmiş dönemlerini tekrarlayan Yanal, iki maçta 5 gol yedi ve rakip fileleri havalandıramadı.

4 maçta 1 galibiyet

Ersun Yanal yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’nde 4 karşılaşmaya çıkan Trabzonspor, sadece 1 galibiyet alabildi. 3 maçtan mağlubiyetle ayrılan bordo-mavililer, kalesinde toplamda 8 gol görürken, rakip fileleri 3 kez havalandırdı.