Fenerbahçe Biri acı, diğeri çok tatlı

Biri acı, diğeri çok tatlı

05.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Devler Ligi’nde temsilcimiz Medipol Başakşehir son yıllarda Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla dikkat çeken İspanyol Sevilla ile eşleşirken, diğer kupadaki temsilcimiz Fenerbahçe, Makedon Vardar önünde sınav verecek.

Biri acı, diğeri çok tatlı


VARDAR-FENERBAHÇE
İLK MAÇ: 17 Ağustos RÖVANŞ: 24 Ağustos

Haberin Devamı

Başkent Üsküp’ün takımı Vardar, Makedonya Ligi’nde son 3 sezonda şampiyonluğa ulaştı.
Teknik direktör Goce Sedloski yönetimindeki Vardar, geçen sezonu en yakın takipçisi Shkendija 79’un önünde, 13 puan farkla 83 puanla şampiyon tamamladı.
Makedonya Ligi’nde toplam 10 şampiyonluğu bulunan ve bunun 5’ini son 6 sezonda elde eden Vardar, bu sezona UEFA Şampiyonlar Ligi parolasıyla başladı.Bu kulvarda 2. ön eleme turunda İsveç temsilcisi Malmö’yle deplasmanda 1-1 kaldığı ilk maçın sonunda sahasında rakibini 3-1 yenerek eleyen Vardar, bir sonraki turda Danimarka temsilcisi Kopenhag’a takıldı. Kopenhag’ı sahasında 1-0 yenen Vardar, deplasmandaki maçı 4-1 kaybederek UEFA Şampiyonlar Ligi hedefini gerçekleştiremedi.
Hoca tanıdık
Vardar’ın 43 yaşındaki teknik direktörü Sedloski, futbolculuk döneminde Türkiye’de Diyarbakırspor forması giydi. Sedloski, Diyarbakırspor’da 2005-2006 sezonunda forma giymiş ve toplam 30 maçta 4 gol atmıştı. Makedon hoca 2015 yılından beri Vardar’ı çalıştırıyor. Vardar’ın en dikkati çeken oyuncuları Brezilyalı hücumcular Jonathan Balotelli ve Juan Felipe.
Biri acı, diğeri çok tatlı
BAŞAKŞEHİR-SEVİLLA
İLK MAÇ: 15-16 Ağustos RÖVANŞ: 22-23 Ağustos
Tam bir tecrübe
İspanya’nın Endülüs bölgesinde 1890 yılında kurulan Sevilla, Barcelona ve Real Madrid’in domine ettiği La Liga’da tek şampiyonluğunu 1945-1946 sezonunda yaşarken, son yıllarda UEFA Avrupa Ligi’nde kazandığı kupalarla adından sıkça söz ettirdi.
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda ilk kez 2005-2006 sezonunda finale çıkan ve İngiliz ekibi Middlesbrough’yu 4-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi’ni müzesine götüren Sevilla, bir sonraki sezon yine finalde Espanyol’a penaltı atışlarında 3-1 üstünlük sağlayarak kupadaki şampiyonluk unvanını korudu.Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nde 2013-2014 sezonundan itibaren üst üste 3 kez daha mutlu sona ulaştı. İspanyol temsilcisi, kupayı kazandığı finallerde sırasıyla Benfica, Dnipro ve Liverpool’u geçerek bu alanda bir ilke imza attı.
Transferde şu ana kadar 60 milyon eurodan fazla bonservis bedeli ödeyen Sevilla, yeni sezon öncesi kadrosunu önemli isimlerle güçlendirdi. Takımı Arjantinli çalıştırıcı Eduardo Berizzo’ya emanet eden Sevilla, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City’de sözleşmesi sona eren ve teknik direktör Pep Guardiola’nın kadroda düşünmediği eski oyuncusu Jesus Navas’ın yanı sıra 30 yaşındaki Nolito’yu 9 milyon euro bonservis ödeyerek renklerine bağladı. İspanyol temsilcisi, Luis Muriel’i 20, Fenerbahçe’den renklerine bağladığı Danimarkalı stoper Simon Kjaer’i 13, Ever Banega’yı 9, Guido Pizarro’yu 6, Sebastien Corchia’yı ise 5 milyon euro karşılığında transfer etti.
Brezilyalı savunma oyuncusu Mariano’nun Galatasaray’a gitmesine izin veren Sevilla, Iborra’yı Leicester City’ye, Rami’yi Olympique Marsilya’ya gönderirken, Vitolo’yu da Las Palmas’a kiraladı.