Skorer Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı'ndan basın toplantısı...

Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı'ndan basın toplantısı...

19.04.2009 - 14:01 | Son Güncellenme:

.

Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanından basın toplantısı...

Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, vakıf lokaline geçen günlerde polisin, kumar oynatıldığı gerekçesiyle yaptığı baskın ve sonrasında yaşananlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
         Yılmaz’ın, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın altında bulunan vakıf lokalinde gerçekleştirdiği toplantıda, çok sayıda vakıf üyesi de hazır bulundu.
         Camialarını üzen, "Kumar baskını" şeklinde Fenerbahçe camiasına yakışmayacak bir etiketlenme durumuyla karşı karşıya kaldıklarını, bu nedenle de aralarında yaptıkları istişarenin ardından bir açıklama gereği duyduklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
         "Biz önce hukukun üstünlüğüne inanan, vatanını, Fenerbahçe’yi seven bir grubuz. Bizi üzen bir süreç var. Aslında hiçbir şey yok. Biz burayı Fenerbahçe’ye yakışır alternatif bir yer olarak yaptık. Şu anda Fenerbahçe kulübü üyelerinin gidip bir arada Fenerbahçe’yi konuşacağı, yemek yiyebileceği bir tek Todori tesisleri var. Sosyal tesislerimiz halka açıktır, Divan’dır. Bizim mekanımız üyelerimize hizmet eden kaliteli bir yerdir. Oyun salonumuzdaki masalar için poker masaları deniliyor, başka masalardan bahsediliyor. Hayatımda kumarla işim
 olmadı, o tip masaları da bilmem, tanımam. Lüks olsun diye kaliteli masalar yaptık. Bize bu çamuru atanların içimizde olduğunu da biliyoruz. Çamur at izi kalsın düşüncesiyle hareket edenler bizi lekeleyemez. Oyun salonundaki masaların çuhalarını kesip iptal ettik. Bundan sonra bildiğimiz kahvehane masaları konulacak."

Haberin Devamı

"YÖNETİMİN MAHKUM ETMESİ BİZİ YARALAMIŞTIR"

         Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun, hukuki süreç devam etmesine rağmen kendilerini mahkum ettiğini ve hiçe saydığını kaydeden Yılmaz, bu tavrın kendilerini yaraladığını kaydetti.
         Yılmaz, "Bizi üzen en önemli olay, hukuki sürecin devam ettiği şu günlerde, başta başkanımızın ve yönetimimizin bizi şu dakikaya kadar aramaması, "Ne oluyor oralarda" diye sormamasıdır. Hukuki süreç devam ederken bizi mahkum etmesi, hiçe sayması bizi üzmüştür, yaralamıştır" diye konuştu.

"MEVCUT YÖNETİMİN KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEKÇİSİ DEĞİLİZ"

         Yılmaz, mevcut yönetim kurulunun kayıtsız şartsız destekçisi olmadıklarını, bugüne kadar kendilerine iyi hizmet ettiklerini düşündükleri için destek verdiklerini ifade etti.
         Kongreyle ilgili henüz bir tavır belirlemediklerini, bunun önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade eden Aziz Yılmaz, şöyle devam etti:
         "Biz yönetimleri seçeriz, 3 yılda bir bakarız, karneleri iyiyse devam eder, yoksa daha iyi hizmet edecek ekiplere destek veririz. Yönetimin bildirisi onarılamaz bir şekilde güvenimizi yaralamıştır. Biz burger değiliz. Biz Migros değiliz, stadın altındaki araba galerisi değiliz. Biz Fenerbahçe’nin sahibiyiz. Fenerbahçe biziz. Biz Fenerbahçe’ye hizmet aşkıyla bir araya gelmiş toplumuz. Biz 3 yılda bir sözleşme yapıyoruz, o sözleşmeyi de mayıs ayında inşallah yeniden yapacağız. O sözleşme kongrede sonuçlanacaktır. Bu yönetimi bu yanlışlarından dolayı karşımıza almıyoruz. En iyi hizmeti onların yapacağına inanıyorsak yine onları destekleyeceğiz. Başka bir alternatif olur daha iyi hizmet edeceğine inandığımız yönetim çıkarsa onları destekleriz. Biz bu yönetimin kayıtsız şartsız
 destekçisi değiliz. Sırf iyi hizmet ettiklerine inandığımız için destekledik. Sonuç olarak, bu kongrede biraz fazla mesai vereceğiz. Şunun altını açıkça çizerek belirtmek istiyorum. Bundan sonraki kongrelerde yarış olacak, yarış  olmasını sağlayacağız."

Haberin Devamı

MASALARI GÖSTERDİ

         Aziz Yılmaz, vakıf lokalinde "kumar" gerekçesiyle baskın yapılan salonu ve salonda bulunan üzerindeki çuhaları kestikleri masaları gazetecilere gösterdi.
         "Vakıf duasını Kuran-ı Kerim gibi mukaddes sayan, o yolda vakıf olarak Fenerbahçe adına hareket eden önemli bir grup" olduklarını ifade eden Yılmaz, vakıf olarak, organ nakli, satranç kulübü, futbol okulu, sağlık taramaları,
 sünnet şöleni, üniversiteler arası briç turnuvaları, turizm etkinlikleri, gençlik faaliyetleri, basketbol okulları gibi çok sayıda hayırlı faaliyetler yaptıklarını da kaydetti.
         Yılmaz, Fenerbahçe camiasında, kongrelerde yarış, kongreden sonra yönetimlere sonsuz destek ve kongre arasında da hayırlı faaliyetlerde bulunan tek kurum olduklarını da ifade etti.
         Fenerbahçe Futbol Takımı’nın durumuyla ilgili de kısa bir değerlendirme yapan Yılmaz, ligdeki yarış için sözün bittiği yerde olduklarını anlatarak, "Kupada iyi gidiyoruz. Türkiye Kupası’nı kazanarak gelecek sezon yine Avrupa kupalarında mücadele edeceğimize inanıyoruz. Canı gönülden de destekliyoruz" şeklinde konuştu.