Diğer ‘Birlikte yürüyelim’

‘Birlikte yürüyelim’

22.08.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısı dün Ankara’da yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yılki temayı ‘birlikte yürüyelim’ olarak açıklarken, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ise “Bundan sonra insana yatırım yapacağız” diye konuştu

‘Birlikte yürüyelim’

ECEM TOPLAR

Haberin Devamı

Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ‘Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısı’ düzenlendi. Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile davetliler katıldı.

İlk olarak sözü alan Bakan Çavuşoğlu, hareketlilik haftasının bu yılki temasının ‘birlikte yürüyelim’ olduğunu söyledi. Küçüklüğünden itibaren birçok spor branşını denediğini belirten Dışişleri Bakanı şöyle devam etti: “Voleybol, futbol, koşu, keza şimdi yürüyüş de yapıyoruz; ama 2010 AB Parlamenter Meclisi başkanlığımdan bu yana, yani monşerleşme sürecimle beraber, golfe geçtim. Golf oynamak isteyenlere de ‘birlikte yürüyelim’ diyebilirim. Fakat sadece monşerleşme sürecinden geçtiğimden değil, doğup büyüdüğüm yaylada yaptığımız sporlara en yakın spor olduğu için golfe geçtim. Dolayısıyla Yörüklerin yaptığı sporlara en yakın spor da golftür.”

Bakan Kasapoğlu ise, sporun yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, “Bu çerçevede yürümeye teşvik etmek, yürümeyi kolaylaştırmak, beraber yürümek çok önemli. Sporu tabana yayma noktasında yapacak çok işimiz var. Genç nüfusa sahip bir toplumuz, toplumumuzun tüm kesimlerini sporla buluşturmamız lazım” dedi.

Tesis noktasında pek çok açığın kapatıldığını aktaran Kasapoğlu, “Bundan sonra insana yatırım yapacağız. İnsanımızı spora nasıl yönlendiririz? Her birimizin günlük yaşamında spor nasıl alışkanlık haline gelir? Mutlaka spora vakit ayırmamız gerekiyor bunu da bizler yöneticiler olarak bölgemizde, ilimizde, kurumumuzda uygulayarak teşvik etmemiz lazım. Bizim bakanlık olarak bundan sonraki stratejimizin temelinde alışkanlıklardan ziyade ihtiyaç ve potansiyel odaklı bir çalışma var” dedi.