Trabzonspor Bitmeyen kavga

Bitmeyen kavga

21.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo-mavililer sorunlarını çözemiyor, takım içinde yaşanan huzursuzluk sonuçlara yansıyor.

Bitmeyen kavga

Ligde üst üste 4. yenilgisini alan Trabzonspor’da kriz çözülemiyor. Sezon başında Makedonya’da kaptan Onur Kıvrak ile yaşanan tartışmanın etkileri halen devam ediyor.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan ancak son 4 haftada yenilgi alan Trabzonspor’da sular durulmuyor. Takım içerisinde yaşanan huzursuzluğun gün geçtikçe artması teknik direktör Şota Arveladze’yi zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Teknik kadro ile sorunların olmasının yanında maddi sıkıntı olması da sebepler arasında yer alıyor. Bordo-mavililerin krizi çözememesinde esas nokta ise sezon başına dayanıyor. Karadeniz ekibinin 30 Temmuz’da UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Rabotnicki ile Makedonya’da oynanan karşılaşma öncesi Sportif Direktör Süleyman Hurma ile tartışan takım kaptanı Onur Kıvrak’ın halen bazı durumları aşamadığı belirtildi. Kavgadan sonra yerine kaleci Esteban’ın alınması da tartışmaları artırmıştı.

Haberin Devamı

Onur Kıvrak’ın iyileşmesine rağmen, Torku Konyaspor ve Mersin İdman Yurdu karşılaşmalarından önceki son antrenmanlarda dizinde ağrı hissettiğini söylemesi Şota Arveladze tarafından hoş karşılanmadı.

Yumruk tartışması

Trabzonspor’da Rabotnicki maçında Erkan Zengin-Oscar Cardozo arasında soyunma odasında yaşandığı iddia edilen kavganın ardından Osmanlıspor maçından sonra da Erkan Zengin’in Mehmet Ekici’ye yumruk atması takımdaki dengeleri tamamen alt üst etti.

Mehmet Ekici’nin Erkan’a ceza verilmemesi nedeniyle İstanbul’a kadar giderek Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmesi, gerekenin yapılmaması halinde takımdan ayrılmak istediğini belirtmesi futbolcular arasında da büyük rahatsızlık yarattı.

Yönetimden destek

Trabzonspor, Sivasspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Antrenmana sakatlığı nedeniyle salonda çalışan Onur Kıvrak, Salih, Deniz ve genç kaleciler Uğurcan ile Yavuz katılmadı. Yöneticiler de antrenmanı izleyerek teknik heyet ve futbolculara destek verdi.

Kalede kriz

Spor Toto Süper Lig’de tarihinin en sıkıntılı günlerini geçiren Trabzonspor, 8. haftalar itibarıyla kalesinde en çok golü gördüğü sezonu geçiriyor. Ligde ilk 8 haftada yediği 12 golle son 14 sezon içeresindeki en fazla golü kalesinde gördü. Trabzonspor’da kaleci Onur Kıvrak 6 maçta kalesinde 7 gol yedi. Onur, geçen sezonki performansının gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

Yanlış kararlar

Bordo-mavili takımda üst üste alınan yenilgilerden sonra taraftarların da takıma büyük tepki göstermesi, camiada büyük kredisi olan Şota Arveladze’yi sıkıntıya soktu. Ancak Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun aralık ayındaki kongre öncesinde teknik kadroda değişikliğe gitmeyi doğru bulmadığı belirtildi. Ayrıca yönetim desteği ile Süleyman Hurma ve Şota Arveladze’nin takım içerisinde bazı radikal kararlar alacağı öğrenildi.

‘Trabzon komada’

Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler Mersin İdmanyurdu yenilgisi sonrası manşetleriyle dikkat çekti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Sportif Direktör Süleyman Hurma, Teknik Direktör Şota Arveladze ve futbolculara çok ağır eleştiriler yöneltildi.

Günebakış Gazetesi, “Git artık.. Hemen git Hacıosmanoğlu.. İflas.. Trabzonspor’u bitirdiniz. Gidin artık.” başlıklarını attı. Karadeniz Gazetesi, yaptığı fotomontajda doktor gömleği giydirdiği Başkan Hacıosmanoğlu’nu sedyede yatan Şota Arveladze’ye elektroşok uygularken görüntüledi. İlkhaber Gazetesi de “Dört dörtlük rezalet. Hacıosmanoğlu’nun milyonlar harcayıp kulübü batağa sürükleyerek kurduğu takım üst üste 4’üncü mağlubiyetini aldı” diye yazdı.

Haberin Devamı

Türkiye’de yerel basınının renkli yüzlerinden olan Trabzon bölgesinde gazeteler dün yine oldukça hareketliydi.

Bitmeyen kavga

Yazarlar