Euro2016 Biz daha başlamadık

Biz daha başlamadık

13.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası'nın ilk sınavında Hırvatistan'a diş geçiremedik, sahayı puansız terk etsek de henüz 'bitti' demedik: 0-1

Biz daha başlamadık

BİLAL MEŞE - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

A Milli Takımımız maça etkili başladı, güçlü rakibine ilk yarım saatte gollük fırsat tanımadı. Modric’in devre biterken attığı sürpriz golle soyunma odasına önde giden Hırvatlar ikinci devre 2 kez direğe takıldı. Ay-yıldızlılar, Emre Mor’un oyuna girmesiyle yeniden ayağa kalkıp rakip kaleye yüklense de puan almayı başaramadı.

Yazık oldu, EURO 2016’ya iyi başlayamadık... Saman alevi gibi bir göründük, bir kaybolduk! Tamam, Hırvatistan iyi takım, Modric ile bir gol buldular, iki topları direkten döndü. Oyunun son bölümlerinde Terim’in hamleleri de pek işe yaramadı. Ne var ki, Hırvatistan’ın zamana oynaması, bizden çekindiklerinin en büyük belgesiydi, düşen kalkmak bilmedi.

Oturup, ağlayacak halimiz yok... Keşke yenilmeseydik, bir puan da ilaç gibi gelirdi, ancak daha grupta iki maçımız var, artı onlar da birbirleriyle oynayacaklar. Yani biten bir şey yok, umudumuz devam ediyor. Bakarsınız milliler yine, “Biz bitti demeden, bitmez” derler!

Haberin Devamı

Maça rakibimize oranla baskılı başladık, topu ayağa oynadık, ilerde çoğaldık. Ne var ki bu özelliklerimizi pozisyon üretimine yansıtamadık, savunmayı açamadık!

28’de Mandzukic’in uzaktan attığı şut kalecimiz Volkan’da kaldı. Tam tersi en net pozisyonu 29’da biz bulduk...

Gökhan sağ kanattan indi, penaltı noktasına kesti, Ozan Tufan harika yükseldi, kafa şutunda top kalecinin kucağında kaldı. Top biraz kenarlara gitse golü bulmamız işten bile değildi.

Srna çok zorladı

Ne var ki 41. dakikaya kadar ortalıklarda görünmeyen Modric savunmadan seken topla buluştu, uzaktan sağ dışıyla gelişine sert vurdu, yere çarpan top Volkan’ın hamlesine rağmen fileleleri buldu: 0-1.

Modric’in golüyle moral motivasyonunu üst seviyeye çıkaran Hırvatistan, özellikle kanatları mükemmel kullandı, millilere kalesinde üst üste tehlikeler yaşattı.

Dakika 52... Ceza alanına yakın yerden kazanılan frikiği Srna kullandı, barajımızı aşan top üst direğe çarparak auta gitti. 61’de Brozovic’in sağ çarprazdan attığı sert şut, üstten az farkla auta çıktı.

72’de bu kez sağdan Mandzukic indi, altıpasa kesti, Perisic yükseldi, kafa şutunda top ikinci kez üst direğe çarparak auta gitti.

Haberin Devamı

79. dakikada soldan yapılan ortaya Ivan Rakitic gelişine vurdu, kaleci Volkan Babacan topu kornere tokatladı.

Biz daha başlamadık