Beşiktaş "Biz Manchester City değiliz"

"Biz Manchester City değiliz"

09.09.2014 - 23:59 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, NTV Spor'da yayınlanan 'Futbol Aktüel' programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Biz Manchester City değiliz

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bu sezon şampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

NTV Spor'da katıldığı programda açıklamalarda bulunan Hırvat çalıştırıcı önemli açıklamalarda bulundu.

"Beşiktaş büyük bir kulüp" diyen Bilic, "Nerde olursak olalım şampiyonluk için mücadele etmemiz gerekiyor. Şimdi şampiyon olacağız demek benim için çok kolay olurdu ama diğer takımlara saygısızlık yapmış olurum. Şunu söyleyebilirim bizim planımız şampiyon olmak. Bunu garanti edemeyiz. Garanti edeceğim tek şey her zaman en iyisini yapacağız. Şimdiye kadar başlangıcımız gayet iyi. Çok güçlü bir inancım var. Biraz da şans bizim yanımızda olursa o zaman şampiyonluk için mücadele edeceğiz" dedi.

"ARSENAL MAÇI ÖZGÜVENİMİZİ ARTTIRDI"

Şampiyonlar Ligi play-off turundaki Arsenal maçı hakkında da konuşan Hırvat teknik adam, "Arsenal maçı özgüvenimizi artırdı. Bunu konuşarak ya da antrenmanlarla yapmazsınız. Üst düzey takımlara iyi maç kazanırsak özgüvenimiz artar ve biz bunu yaptık. Bu ivmeyi yakaladık. Bunu kaybetmemek bizim işimiz. İniş çıkışlar olacaktır. Ancak bunu nasıl koruyacağımızı ve geliştireceğimizi antrenmanlarda ve maçlarda gayet iyi biliyoruz. Türk medyasından olumlu eleştiriler aldık. Tüm Avrupa'dan ve tüm futbol dünyasından olumlu eleştiriler aldık" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ŞOK BİR MAÇ YAŞADIK"

İstanbul'da mutlu olduğunu ifade eden Bilic, "Burayı sevdiğimi herkes biliyor. Önemli olan pozitif alıntılar yaparsınız çok iyi eleştiriler alırsınız. Her gün yapmanız gereken her antrenman yapmanız gereken iyi enerji alabilmek için. İyi başladık. Geçen sezon daha da iyi başlamıştık. Tromso'yu eleyip Avrupa Ligi'ne kalmıştık ama ceza aldık %100'lük bir performansla başlamıştık. Ondan sonra başımıza bazı şeyler geldi. Şok bir maç yaşadık Galatasaray'a karşı. Ondan sonra bir anda taraftardan mahrum kaldık. Farklı farklı yerlerde oynadık" dedi.

"HATA YAPMAKTAN KORKMAMALIYIZ"

Bilic, "Hiçbirimiz geleceğe odaklanmamalıyız. Sözleşme meselesine ya da Tottenham maçına. Çünkü lig oldukça zor. Bu ivme elinizden gidebilir. Siz fark etmezsiniz. Sadece yarına odaklanmalısınız. Rize maçına odaklanmalıyız. Maç maç gitmeliyiz. Hata yapmaktan korkmadan gitmeliyiz. Dünyada kaybetmeyen takım yok. Buna hazır olmalıyız. Bunu uzatabilmek için çalışmalıyız. Mümkün olduğu kadar geciktirmeliyiz. Yaklaşımımız bu olmalı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ÖNCELİĞİMİZ SÜPER LİG"

"Bu sezon 52 ya da 54 maçımız var" diyen deneyimli teknik adam, "Bir taraftan bu bir korku verir. 5 oyuncu getirdik. Yapmanızın imkanı yok derler. Geçen sezon iyi bir oyuncu grubumuz vardı. İyi başladık. Avrupa Kupalarını işin içine katıyorduk. 3 durum vardır. Önce herkes çok iyi başlar. Yerini alabilmek için. Sonra posizyonlarını kabul ederler. Mesela Eneramo'yu ele alalım. Ona ihtiyacımız vardı. Almeida kalacak mı kalmayacak mı bilmiyorduk. Bir anda Almeida kaldı. Kural değişti. 6+0 kuralı gelince Avrupa kupalarının dışında kaldık. Eylül'de gayet iyiydi. Ekim geldi. Düşüş başladı. Bu sene bunu düşürmemeye çalışıyoruz. Daha az oyuncumuz var. Ama daha yarışmacı bir takım var. Daha çok maç var. Hepsi çok kaliteli çalışıyorlar. Tabii ki çok büyük bir rotasyon yapamayız. Örneğin Mersin maçı bizim için Arsenal maçı kadar önemliydi. Beşiktaş için Süper Lig en önemli öncelik. Sivok'u oynatmaya karar verdik. cenk ilk 11'deydi. Cenk, Demba Ba hazır olsa bile oynayacaktı. Kerim oyuna girdi. 15-16 oyuncu grubu oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü onları hazır ve motive tutmalıyız. Şimdiye kadar iyi oynadık umarım böyle gider. Enerjimiz var" dedi.

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR NEDEN PAZAR OYNUYOR?"

Bilic, "Bizim takımımız oldukça tecrübesiz. Haftada 3 maç kriterini baz aldığımızda. Nasıl reaksiyon göstereceğiz buna bakmalıyız. Rize maçı var pazartesi içerde. Ondan sonra perşembe Asteras Tripolis karşı oynuyoruz, ondan sonra tekrar pazartesi maçımız var. Neden pazar oynadığımızı anlayamıyorum. Neden Trabzonspor pazar oynuyor da biz pazartesi oynuyoruz. ikimiz de Türkiye'yi temsil ediyoruz. Tabii ki cumartesi ya da pazar oynamayı tercih ederdim" ifadelerini kullandı.

"BİZ MANCHESTER CITY DEĞİLİZ"

"Büyük maçlardan sonra iyi toparlanamıyoruz" diyen Bilic, "Özellikle derbi sonrası. Bizim en hayati mağlubiyetlerimizden biri Sivas'taydı geçen sezon. İyi oynamamıza rağmen 3-0 kaybettik. Bir önceki hafta Fenerbahçe'yle oynamıştık. İsmail kırmızı kart gördü. Ramon Motta da kırmızı kart gördü. Jones 4. sarısını gördü. Veli de sakatlandı. Ondan sonra daha önemli bir maça gidiyorsunuz. Bence kötü oynamadık ancak 3-0 kaybettik. O maç için kadro derinliğimiz yetersizdi. Ben ve yönetimimiz yapmak istediğimi gerçekleştirdik. Belki bir iki oyuncu eksik bununda nedeni finansal durum ya da pazarlıklar iyi gitmediği için. Bir sağ bek daha isterdim. Ancak her pozisyonda 4-5 alternatifimiz var. Hem 30 oyuncuya sahip olup hem takım enerjisini sabit tutamazsınız. Biz Manchester City değiliz. Oyuncuları sadece parasını verip mutlu edemeyiz. Gereğinden fazla oyuncu olmasındansa bu noktadayız, iyi noktadayız" dedi.

Haberin Devamı

"4 SAĞ BEKİMİZ VAR"

4 sağ beklerinin olduğunu söyleyen Bilic, "Serdar, Necip, İsmail, Ümit de orada oynayabilir ve Atiba da var. Eğer hiçbirini kullanamıyorsak Veli de orada oynayabilir, Sivok oynar, Pedro oynar eğer gerekirse. O pozisyonunda sorunumuz yok ama sorun beklediğimiz yer olabilir. Fenerbahçe ve Sivas ile verdiğim örnek. İşte o yüzden Sivok hemen oynadı. Cenk hemen oynadı. Kerim hemen oynadı. Eğer çok beklenmedik bir durum olursa sıkı durumdayız. Bir ve iki oyuncu Tabii ki de katkı yapar. Yönetime ve başkanımıza teşekkür ederim. Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür ederim. Neredeyse her gün bizimle birlikte. Bana çok yardımcı oluyor. Mete Vardar da her gün bizimle birlikte, hepsine müteşekkirim" diye konuştu.

"BU SEZON DAHA FAZLA GOL ATACAĞIZ"

"Geçen sezon ofansif olarak iyi oynadık" diyen Hırvat teknik adam, "Takım savunması da oynadık. Bence hücumda iyi oynadık. Şunu umuyorum ki bu sezon gol atacağız. İyi başladık. Forvetlerimiz biraz da şansla gol paylaşımını iyi yapacaklar. Birçok maçta önde hücum edeceğiz" dedi.

"SOSA TAM BİR İŞKOLİK"

Yeni transfer Sosa'dan övgüyle bahseden Bilic, "Sosa forvet arkası, sağ taraf sol tarafta, orta sahada oynayabilir. Transfer listemizdeydi ve yalnız değildi o listede. Metalist Kharkiv'deydi. İç savaş nedeniyle sattılar. Çok araştırdık. Avrupa'daki bağlantılarımı sorguladım iyi referans oldular. Çok iyi bir karakter, tam bir işkolik takım oyuncusu. Çok yetenekli, çok iyi şut atıyor. Duran toplarda harika. Çok gol atmıyor. Umarım bu oranı yükseltir. Ondan beklentimiz var. Şu anda oynamak için çok hazır değil ama fit görünüyor. Özgüveni yüksek ve geldiğinde testler yaptığında en iyi oyuncularımız içindeydi. 100'de 100 hazır değil ama her gün daha iyi hale geliyor ve inşallah Rize maçı için hazır hale gelir. Acele etmeyeceğiz. Onu hemen kullanacak değiliz. Ama bizi kurtaracak birisi olarak gelmedi. Zaten hazır ve iyi bir takıma geldi" ifadelerini kullandı.

"SİSTEMLER O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL"

"Bence sistemler maç başlayınca ölüyor" diyen Bilic, "Sadece takım başlayınca 4-4-2 görebilirsiniz. Daha sonra bozuluyor. Sistemler o kadar önemli değil artık önemli olan felsefeniz ve ne kadar iyi olduğunuzdur. Benim favori sistemim 4-4-2. Çok basit bir diziliş ama bir yandan çok defansif olabilir, bir yandan da çok tehlikeli olabilirsiniz risk almanıza gerek kalmaksızın" diye konuştu.

"DEMBA BA İKİ SENDEN BERİ BURADAYMIŞ GİBİ"

Demba Ba'nın durumu ile ilgili konuşan Hırvat teknik adam, "Demba Ba ile ilgili dedikodular var. Demba Ba herhangi biri gibi sakatlandı. Antrenmanlara başladı. Umarım takımla da antrenmanlara başlayacak. Arsenal maçından beri takımla çalışmadı ama koşulara çıkıyor. Umarım önümüzdeki maç oynayacak ama acele etmiyoruz. Ayakları yere sağlam basıyor, sanki iki seneden beri buradaymış gibi. Takım arkadaşlarını motive ediyor. Ondan ne beklediğimizi biliyor. Tek başına maç kazanmasını beklemiyoruz ama bunu takım halinde yapacağız" dedi.

"İSMAİL KARTAL YENİ DEĞİL, POZİSYONU YENİ"

"İsmail Kartal yeni değil sadece pozisyonu yeni" diyen Bilic, "Takımı biliyor ve ligi biliyor. Onun için büyük bir fark var. Çünkü kararlar almak, fikir vermekten farklıdır. Ona iyi şanslar diliyorum" şeklinde konuştu.

"PRANDELLİ'YE HAYRANIM"

Prandelli'ye hayran olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "Prandelli hayran olduğum teknik adamlardan biri. Büyük bir beyefendi ve nazik. Futbolu biliyor. Onu seviyorum ve beğeniyorum. Belki de ilk defa yurtdışında çalışıyor" dedi.

"HALILHODZIC TRABZON'DA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRDİ"

Halilhodzic'in de çok iyi bir teknik adam olduğunu ifade eden Bilic, "Halilhodzic de çok iyi bir teknik direktör. Trabzon'da çok şey değiştirdi. İkinci defa Trabzon'un başında. Türkiye'yi biliyor. Kendi getirdiği oyunculara sahip olmak onun için çok iyi" diye konuştu.

"LİGİ KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Ligdeki şampiyonluk yarışını değerlendiren Bilic, "4 şampiyonluk adayı var ama her maç zor olacaktır. Kesinlikle geçen sezonki gibi Kasımpaşa zor olacaktır. Bursa'nın çok iyi bir teknik direktörü var. Karabük'ü beğeniyorum. Zor bir takım ve her zaman zor olacaklar. Türkiye Ligi 3-4 takım arasında geçmiyor. Tüm takımların iyi oyuncuları var. Savunmada çok sıkılar. Sivasspor da var, onlar da yapabilir. Kadrolarını koruyabilirler. Ligi kazanmak tabii ki de bizim planımız. Elimizden geldiğince yapacağız" dedi.

"AVRUPA LİGİ'NDE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR İLERİ GİDECEĞİZ"

Avrupa Ligi'ndeki hedeflerini anlatan Hırvat teknik adam, "Avrupa Ligi'ndeki beklentimiz mümkün olduğu kadar ileriye gidebilmek. Bütün takımlara büyük saygı duyuyorum. Böyle devam edersek grubu geçmeyi planlıyorum. Grup aşamasında kolay takımlar çekemezsiniz. Partizan atmosferi gerçekten zor. Buraya benziyor. Büyük bir iş başardılar. Mainz'i elediler, Maccabi'yi elediler tabii ki de zor olacaktır. Ama korkacak değiliz ve tabii ki geçmek istiyoruz ve kesinlikle şansımız var. Bizim için önemli olan ligi kazanmak. Lig için bütün sezon çalışıyorsunuz" diye konuştu.

"MUHAMMED'E GEÇEN SEZON ŞANS VERDİK"

Altyapıdan oyuncu çıkarmak istediğini dile getiren Bilic, "Alt yapımız iyi çalışacak. Biz oradan oyuncu çıkartmak istiyoruz. Muhammed'e geçen sezon şans verdik. Sezon ortası kilitlenmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediye'ye gitti. Ve "git bir sene sonra dön" dedim. Ondan çok daha iyileri yok. Ancak bunu aşması gerekiyor. Musa Muhammed, Nijerya'dan. Çok kısa bir süre sonra 18 yaşına girecek ve bunu yaptığında bizimle çalışacak, daha sonrasında karar vereceğiz en iyisi için. Genç oyuncu oynarsa değer kazanabilir. Eğer oynamazsa yaşlı bir oyuncu olurlar. Ancak oynamak zorundalar" dedi.

"BEŞİKTAŞ'TAKİ GELECEĞİM SONUÇLARA BAĞLI"

Beşiktaş'taki geleceğini değerlendiren tecrübeli teknik direktör, "Beşiktaş'taki geleceğim de sonuçlara bağlı. Ancak bu işi yapan herkesin öyle. Bu iş size bunu getiriyor. Bütün gün evde durup dua edemezsiniz. Bu işinizin bir parçası. Yeni bir yönetimimiz var. Stadyum bittiğinde finansal olarak iyiye gideceğiz. En iyisi de alt yapıdan kendi oyuncularınızı çıkartmak. Küreselleşmeyle birlikte taraftarların beklentileri şampiyon olmak" diye konuştu.

"AYRILMA SEBEBİ KESİNLİKLE BEN DEĞİLİM"

Önder Özen'in ayrılmasının sebebinin kendisi olmadığını dile getiren Bilic, "Önder Özen gayet olumluydu. Beni buraya getiren Önder Özen'dir. Ona kendi adıma daima müteşekkirim. Oyuncularla ilgili fikirlerde inişler çıkışlar oldu. Ayrılma sebebi kesinlikle ben değilim ve ona şans diliyorum" dedi.