Voleybol Bize 2 set yetiyor!

Bize 2 set yetiyor!

10.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

CEV Cup final serisinde ilk maçı kazanan Eczacıbaşı Vitra'nın iki tecrübeli ismi, Mınchanka'ya gözdağı verdi.

Bize 2 set yetiyor

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Turuncu-beyazlı takımın pasörü Maja Ognjenovic ve smaçörü Jardon Larson, rövanşta hata yapmayacaklarının altını çizdi, “İkinci maç daha zor geçecek. Bunun bilincindeyiz. Ama kupayı kaldıran taraf biz olacağız” dedi.

Müzesine yeni bir kupa eklemek için bugün CEV Cup rövanş maçında Minchanka ile karşılaşacak olan Eczacıbaşı VitrA’nın iki yıldızı Maja Ognjenovic ve Jordan Larson, hem rövanşı, hem ligdeki durumlarını, hem de kariyerlerini MİLLİYET için değerlendirdi.

CEV Cup’ta finalin ilk ayağını kazandınız. Rövanş öncesi neler düşünüyorsunuz?

Ognjenovic: Sizin de dediğiniz gibi çok ciddi bir avantaja sahibiz. Çünkü ilk maçı 3-1 kazandık. Ancak Minchanka çok kuvvetli bir takım. Ama biz onlara performansımızın en iyisini göstermek için sahaya çıkacağız.

Haberin Devamı

Larson: Maya’ya katılıyorum. Rövanşın da zor olacağını biliyoruz. Ama bizim kupayı kaldırmamız için iki set almamız yetiyor. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.

- Sultanlar Ligi finalinde Vakıfbank ile karşılaşacaksınız. Beklenen final de diyebiliriz buna...

Larson: Sezon başında koyduğumuz hedeflerden biri de Sultanlar Ligi’nde şampiyon olmaktı. İki çok güçlü takımın finalde karşı karşıya gelecek olması heyecan verici bir durum. Takım olarak sahip olduklarımızın farkındayım. Arkadaşlarıma da çok güveniyorum. Bu yüzden başarabileceğimize inanıyorum.

Bize 2 set yetiyor

‘Oynamaya açlar’

Genç isimlerden sezon boyunca gereken desteği aldığınızı düşünüyor musunuz?

Ognjenovic: Sırbistan Milli Takımı’nda da arada yaş farkı olmamasına rağmen hem tecrübeli hem genç isimler vardı. Genç oyuncular daha büyük bir enerji ile sahaya çıkıyor. Ve daha da önemlisi sahada olmaya, oynamaya açlar. Bu da bizi çok fazla motive ediyor ve güzel bir enerji sağlıyor. Ayrıca genç olmalarına rağmen olgun davrandıkları için bugüne kadar hiçbir problem yaşamadık.

Son yıllarda Türk voleybolu adeta Avrupa’ya damga vurdu. Bu sene de aynı performans devam ediyor. Bunun hakkında ne düşünüyor sunuz?

Ognjenovic: Hatırladığım kadarıyla Türkiye 2007-08 sezonundan beri belki de dünyanın en iyilerinden biri. Türkiye’deki voleybol hiçbir sezon durmadı. Yükseliyor ve ileriye gidiyor. Bence dünyadaki en zorlu ve güçlü lig Türkiye’de. Belki de dünyanın en iyi oyuncuları Sultanlar Ligi’nde mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Maçtan önce herhangi bir uğurları var mı?

Ognjenovic: Benim herhangi bir uğurum yok. Maça çıkarken sadece çok fazla bir şey düşünmemeye çalışıyorum.

Larson: Üniversite yıllarımda bazı takıntılarım vardı. Tecrübe kazandıkça bunları da geride bıraktım ve Maya gibi sadece maça çıkmayı düşünüyorum.

Gelecek planlarınız arasında neler var?

Ognjenovic: Hayat bana plan yapmamayı öğretti. Daha önceden de çok fazla planlarım vardı. Ama şu anda buradayım. Ama artık gün gün yaşıyorum.

Larson: Ben de gün gün yaşamayı tercih ediyorum. Tecrübe kazandıkça çok fazla ileriyi düşünmüyorsunuz. Şu anda buradayım ve takımım için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

‘Sadece uyumaya zaman kalıyor’
İdmanlar ve maçlardan kalan zamanınızda neler yapıyorsunuz. İstanbul için neler söylersiniz?
Larson: Bu sezon her üç günde bir maç oynadık ve bu yüzden çok yoruluyoruz. En önemli şey off günlerimizi iyi değerlendirmek. Bunun için ilk başta uykumuza dikkat ediyoruz. Sadece uykuya zaman kalıyor. Dinlenmek için zaman yaratıyoruz. Kısacası vücudumuza iyi bakmalıyız ve bunun için her şeyi yapıyoruz.
Herkes Burhan Felek’e
Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası finali rövanşında bugün Belarus temsilcisi Minchanka’yı konuk edecek. Burhan Felek Voleybol Salonu’nda yapılacak müsabaka 19.00’da başlayacak. Deplasmandaki ilk maçtan 3-1 galip ayrılarak avantaj elde eden turuncu-beyazlı ekip, rövanşta 2 set alması halinde şampiyonluğa ulaşacak. Karşılaşmayı Minchanka’nın 3-1 ve 3-0 kazanması durumunda ise kupayı kazanacak takım, altın setin ardından belli olacak.
‘Takım olmak daha önemli’
Kulübün ilk yabancı kaptanı. Sana bunlar farklı sorumluluklar yüklüyor mu?
Sanırım Amerika’daki kaptanlık buradakine göre biraz daha farklı. Bu yüzden oyuncu da olsam kaptan da olsam yapmam gerekeni yapıyorum. Bunun dışında ekstra bir şey yapmıyorum. Kaptanım ama bunu takım arkadaşlarım olmadan yapamam. Her şeyden önce takım olmak benim için önemli.