Fenerbahçe 'Bize sportif direktör ol'

'Bize sportif direktör ol'

15.01.2014 - 08:00 | Son Güncellenme:

F.Bahçe Yönetimi, gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan DIrk Kuyt’a bu teklifi yapmaya hazırlanıyor:

Bize sportif direktör ol

F.Bahçe tarihinin gelmiş gelmiş en istikrarlı yabancılarından olan Dirk Kuyt’ın önümüzdeki sezon bitecek sözleşmesi için yönetimin gizli bir planı var. Düzgün aile hayatı, tam bir profesyonel olması, takım futbolunu benimsemesi, kariyeri, Avrupa’da tanınan bir isim olması, taraftarların çok sevmesi, fadakâr yapısı derken daha birçok özellik Hollandalı yıldızı sportif direktörlük için baş aday yaptı.

Başkan Aziz Yıldırım’ın van Hooijdonk’la başlayan bu rüyası Hollandalı’nın F.Bahçe’den ayrılırken alacakları yüzünden kulübün başını ağrıtmasıyla suya düşmüş daha sonra da bu planın Roberto Carlos’la hayata geçmesi gündeme gelmişti. Ancak dünyaca ünlü Brezilyalı da daha sözleşmesi bitmeden takımdan ayrılınca proje rafa kalkmıştı.

EN?SON?KOCAMAN

Daha sonra Daum’un 2. F.Bahçe macerasında camianın sevdiği isim Aykut Kocaman sportif direktör olarak aranan kan olmuştu. 1 yıl görev yaptığı sarı-lacivertli kulüpte takım yapısı açısından birçok yeniliklere imza atsa da Alman teknik adamın gidişiyle eşorfmanı giyip sahaya indi.

Kocaman, Alex’i 1 yıl dışarıdan gözlemleyip hem futbolcuya dayalı düzeni hem de takım oyununun Alex’in omuzlarında olmasına son vermek isterken, Brezilyalı oyuncuya aslında çok da hoşuna gidecek bir teklifte bulundu. Sambacı’ya “Gel öğretmen oyuncu ol” dense de Alex, bu teklifi kendisini takımdan ayırma operasyonu olarak görünce bu plan da sadece kağıt üstünde kaldı.

Bu 3 isimde hayâl kırıklığına uğrayan başkan Yıldırım, aklındaki projeyi Kuyt’la hayata geçirmek için düğmeye bastı. Hem teknik heyetin hem yönetimin hem de başkan Aziz Yıldırım’ın kafasında sportif direktör olarak en büyük aday olan Hollandalı’nın gelecek bu teklife sıcak baktığı ve uzun yıllar F.Bahçe çatısı altında kalmayı istediği öğrenildi.

Haberin Devamı

(Vatan)