Skorer Bobcats'te Dunlop dönemi

Bobcats'te Dunlop dönemi

19.06.2012 - 15:36 | Son Güncellenme:

Eski NBA efsanesi Michael Jordan, takımı Charlotte Bobcats’in başına antrenör Mike Dunlop’ı getirdi.

Bobcatste Dunlop dönemi

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) Güney Konferansı takımlarından Charlotte Bobcats’in sahibi ve eski NBA efsanesi Michael Jordan, takımının başına getireceği antrenörü belirledi.

Daha önce efsane antrenör Jerry Sloan, uzun yıllar Phil Jackson’ın asistanlığını yapan eski NBA oyuncusu Brian Shaw ve Quin Snyder gibi yıldız isimlerin arasından birini seçeceğini belirten Jordan, sürpriz bir kararla St Johns Üniversitesi’nde asistan olan Mike Dunlop’ı takımın başına getirdi.

Antrenörlükte 30 yılı aşkın bir süreyi geride bırakan Dunlop, Amerikan Kolej Sporları Kurumu (NCAA) veya NBA seviyelerinde daha önce hiç başantrenör olmamıştı. NBA’nın Kuzeybatı Konferansı takımlarından Denver Nuggets’da 2 sezon asistanlık yapan Dunlop, USC, Iowa, Loyola Marymount, Arizona State, Oregon ve St. Johns Üniversiteleri’nde asistanlık yapmış, ”NCAA Division II” takımlarından Metropolitan State College of Denver’ı iki kez şampiyonluğa taşımış ve NCAA Division II de yılın koçu seçilmişti.

Bobcats, geçen sezon sergilediği performansla NBA’in en kötü takımı olarak dikkati çekmişti. Çok iyi bir öğretmen olarak bilinen Dunlop’ın, bu özelliği nedeniyle Jordan tarafından seçilmesinde etkili olduğu ve Bobcats oyuncularının gelişmelerinde önemli rol oynayacağı belirtiliyor.