Skorer 'Boğaz'ın Temel Reis'i'

'Boğaz'ın Temel Reis'i'

22.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İtalyan basını Hakan için "Ispanak ve yoğurtla büyüyen Türk" yorumunu yaptı

Boğazın Temel Reisi



Boğazın Temel Reisi
İTALYAN basını, İnter'e transferine bitmiş gözüyle bakılan Hakan Şükür'e dün de geniş yer ayırdı. Corriera della Sera gazetesi, "Bogaz'ın Temel Reis'i" diye başlık attığı yazısında, "Ispanak ve yoğurt ile büyüyen Türk. Yüzücü gibi idman yaptı. Çocukluğunda babası onu şafak vakti futbol sahasına götürüyordu" diye yazdı.

LA Gazzetta dello Sport Gazetesi ise Hakan'la yapılan bir röportajı yayınladı. İnter'de oynamak, Vierri ve Ronaldo ile tanışmak için sabırsızlandığını belirten Hakan, "Bir çok kulüpten teklif aldım. Ama altıncı hissime uydum. İtalya'dan ayrıldığım gün büyük bir takımda oynamak için döneceğime ant içmiştim" dedi.

Hakan Şükür'e Xavier kilidi

PORTEKİZ Teknik Direktörü Humberto Coelho'nun Hakan Şükür'ü Everton'da forma giyen Abel Xavier ile durdurmaya çalışacağı öğrenildi. Coelho, "Türkiye kalpten oynuyor. Biz de buna karşılık vermeliyiz. Oyun sistemleri belli bir kalıba oturmuyor. Her an değişiklik yapabiliyorlar. Bizim için belki de turnuvanın en zor maçı olacak. Gününde bir Türkiye'nin yenemeyeceği takım yok" dedi.

Portekiz şaşırdı!

PORTEKİZLİ futbolculara henüz kupa primi açıklanmamış. Federasyon Başkanı Gilberto Madain, "Finalden önce söyleyeceğiz" diyor. Ardından bizim Milli Takım'ın primini soruyor. Çeyrek finale çıktıkları için 3 milyon dolar alacaklarını öğrenince şaşırıyor ve şöyle konuşuyor: "Bu nasıl prim? Ya finale kalırsanız? O zaman federasyonunuz ne verecek?"

Korkutan sakatlık

MİLLİ Takım, Portekiz maçı hazırlıklarını dün çift idmanla sürdürdü. Sabah çalışmasında sakatlanan Hakan Şükür, teknik heyeti korkuttu. Doktor Cengiz Dinç, "Bağlarda yırtık yok. Hafif bir ödem var. Durumu maç öncesi belli olur" dedi. Ancak Hakan'ın iyi olduğu öğrenildi. Milli Takım, bugün Brüksel'den Amsterdam'a geçecek. Portekiz - Almanya maçını izleyen antrenör Rıza Çalımbay, "Dikkatli olur, oyun disiplininden kopmazsak yarı finale çıkarız. Portekiz kendine çok güveniyor. Bu avantaj" dedi.

Yazarlar