Basketbol Bogdan gitti, ya Llull ya Teodosic

Bogdan gitti, ya Llull ya Teodosic

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin ne karar alacağını merakla beklediği Sırp yıldız Bogdan Bogdanovic, yola NBA'de devam etmeyi seçti.

Bogdan gitti, ya Llull ya Teodosic

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin, lig ve Euroleague şampiyonluğunda önemli rol oynayan Bogdan Bogdanovic, yeni sezonda Sacramento Kings’te oynayacağını bildirdi. Sarı lacivertliler bunun ardından Llull-Teodosic ikilisinden birisine formayı giydirmek için harekete geçti.

THY Euroleague ve lig şampiyonu olan Fenerbahçe’de kadroda kimlerin kalacağı, hangi transferlerin yapılacağı sarı-lacivertli camianın en çok merak ettiği konuydu. NBA haklarını elinde bulunduran Sacramento Kings tarafından istenen Bogdanovic’in kararı bekleniyordu ve taraftarlar Sırp yıldızın kalması için klip bile hazırlamıştı...

Ancak Bogdanovic’in NBA hayali ağır bastı. Fenerbahçe, süper yıldızını kadroda tutmak için alacağı ücreti 3.5 milyon Euro’ya kadar çıkarsa da o, NBA’e gitmeye karar verdi. Sırbistan’da bulunan ve ABD’ye gidiş işlemlerini sürdüren yıldız basketbolcunun Kings’ten kazanacağı ücretin 6.5 milyon Euro’ya yaklaşacağı belirtildi. Bu karanını Fenerbahçe idarecilerine ve teknik ekibine de bildiren Bogdanovic’in yerine transfer arayışları da hemen başladı.

Haberin Devamı

Obra el koydu

Coach Obradovic, yönetimin yüreğine, ‘Merak etmeyin, belki daha az maliyetle, en az onun kadar iyi, hatta daha iyisini getireceğim’ diye su serperken, Real Madrid formasıyla harika bir sezon geçiren Sergio Llull ve CSKA Moskova’dan ayrılacağını açıklayan Sırp guard Milos Teodosic ile temasa geçti.

İki isim de Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak baktıklarını bildirirken, Sırp guard Milos Teodosic’in ‘NBA mi, Avrupa mı?’ seçimini yaptıktan sonra kararı Obradovic’in vereceği öğrenildi. Ayrıca Euroleague’de forma giyen birçok ismin de menajerleri aracılığıyla sarı-lacivertli formayı giymek için haber gönderdikleri de ifade edildi.

30 milyon dolara evet
Bogdanovic’in Sacramento Kings ile olan anlaşmasını Sırp basını duyurdu. NBA ekibinin 3 yıllık 30 milyon dolarlık bir teklif yaptığı, oyuncunun bunu kabul ettiği belirtildi. Sacramento Kings genel menajeri Vlade Divac şubat ayında bir açıklama yaparak Bogdanovic’in gelecek sezon kendilerinde forma giyeceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Bogdanovic bu sezon Euroleague’de 22 maçta forma giydi, 14.6 sayı, 3.6 asist ortalamaları tutturdu.

İkisi bir de olabilir
30 yaşındaki Sergio Llull, geçtiğimiz yıl Real Madrid’de 3 milyon Euro alırken, aynı yaştaki Milos Teodosiç, CSKA Moskova’nın 5 yıl için 40 milyon dolarlık teklifini kabul etmemişti. İki süper yıldızdan bir tanesinin Fenerbahçe’de forma giymesi kesin gibi ancak yönetimin iki oyuncuyu aynı anda transfer etmek için de şartları zorlayacağı belirtildi.
Sergio Llull bu sezon Euroleague’de 33 maçta oynadı, 16.5 sayı, 5.9 asist ortalamalarıyla mücadele etti.
Udoh yüzde 60
Öte yandan uzun oyuncu konusunda da çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de Jan Vesely’nin sarı-lacivertli formayla devam edeceği kesinleşti. Bu pozisyondaki transfer çalışmalarının Ekpe Udoh da kararını bildirdikten sonra hız kazanacağı öğrenildi. Udoh’un takımda kalma olasılığının yüzde 60 olduğu vurgulanırken, NBA’i seçmesi durumunda boyalı alana iki ismin dahil edileceği ifade edildi.

Yazarlar