Basketbol 'Böyle bir sevgi yok'

'Böyle bir sevgi yok'

22.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ailesinin bir üyesi olmanın kendisine gurur verdiğini ve bu nedenle voleybol maçlarını da, kadın basketbolunu da takip ettiğini söyleyen ABD’li oyuncu, “Ben böyle bir sevgi görmedim. Burada bulunmak muhteşem. Layık olmaya çalışıyorum” dedi

Böyle bir sevgi yok

Fenerbahçe’ye geldiğinde birçok kişi için kapalı kutuydu. NBA’de 6. sıradan draft edilmiş olsa da, savunma kimliğinden öteye fazla bir şey gösterememiş, bilinmezlerle gelmişti. Ancak sarı-lacivertli formayı giydiği ilk günden beri daha fazlasını yapabileceğini gösterdi, kısa sürede Euroleague’in en iyi pivotu durumuna geldi, Avrupa’daki ilk sezonunda Euroleague blok rekorunu kırdı, takımının Berlin’deki Final Four biletini almasında başrolü oynadı. İşte Fenerbahçe taraftarının yeni sevgilisi Ekpe Udoh’un anlattıkları...

Haberin Devamı

Real Madrid karşısında bu kadar rahat kazanmayı beklemediklerini itiraf eden Udoh, “Eleyeceğimizi biliyorduk ama böylesine ezici bir üstünlüğü beklemiyorduk. Takım olarak çok konsantre olduk. İstanbul’da olağanüstü atmosfer vardı. Taraftarların desteğiyle psikolojik olarak rakibe karşı üstün duruma geçtik. Sonuçta artık Final Four’dayız ve bu gerçekten harika bir duygu. Geçen sene Real’in Final Four’da Fenerbahçe’yi yendiğini biliyordum. Onlardan intikamımızı almamız lazımdı. Bunu başardık, taraftarımıza borcumuzu ödedik” dedi.

‘Birlik olduk’

Vesely’nin sakatlanmasının ardından sorumluluğunun daha da artmasına rağmen ayakta kaldığını hatırlattığımız yıldız basketbolcu, “Birlik olmayı başardık. Ben de iyi konsantre olup, çok çalıştım. Bu seride sadece ben değil, Kalinic de harikaydı. Antic yardımcı oldu. Sloukas sahne aldı. Bogdan, Bobby, Gigi gibi isimler taşın altına ellerini koydu. Sahaya kim çıkarsa çıksın savunmada mükemmel performans sergiledi” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Biz bir aileyiz’

Fenerbahçe’yi bir aile gibi gördüğünü ve bunun için her maça gitmeye çalıştığını söyleyen Ekpe Udoh, “Destek böyle olur. Biz onları destekleyeceğiz, onlar bizi. Fenerbahçe bir aile diyorsak bunu yapmalıyız. ABD’de böyle organizasyonlar yok. Burada bir sürü branş var ve büyük, mutlu bir aile olduğunuzu hissediyorsunuz. Ben de bu ailenin bir parçası olduğum için gururluyum” ifadelerini kullandı.

‘Çok şanslıyım’
Taraftarın kendisine özel bir sempatisinin olduğunu, Arena’daki maçlarda bütün salonun ‘Ekpe Udoh’ tezahüratını büyük bir coşkuyla yaptığını hatırlattığımızda mutluluğunu gizlemeyen süper yıldız, “Geçen gün kardeşim maça gelmişti ve o tezahüratlara şahit oldu. O da çok mutlu olmuş bana ne hissettiğimi sordu. Böyle sevildiğim için çok şanslı olduğumu düşünüyorum” dedi.
Yeni sezon için planlarının neler olduğunu sorduğumuz Udoh, bunları düşünmek için erken olduğunu, şu anda sadece hem Euroleague, hem de ligde şampiyon olmayı istediklerini ve tüm konsantrasyonunu bu hedeflere yönelttiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.
Fenerbahçe’de fırsat buldum
ABD’de son üç yıl benim için zor geçti. Sakatlandım. İstediğim süreleri alamadım. Bu nedenle hücum özelliklerimi gösteremedim. Ama bu özelliklere sahiptim. Fenerbahçe’de bana fırsat verdiler. Bu yüzden minnetterım. Büyük bir tecrübe edindim. İlk başlarda çok zorlandım. Avrupa’da ilk yılım. İlk kez ailemden uzak kaldım. Yalnızdım ve ilk aylar sıkıntılı geçti. Ama kasım-aralık gibi her şey yoluna girdi.
Herkes bunun için geliyor
Real Madrid’i eledikten sonra şampiyonluk beklentileri de arttı. Bunun farkındayız. Ama unutmamak lazım ki, herkes bunun için Berlin’e gelecek. Laboral bu yıl iyi işler yaptı. Barcelona ciddi bir takım. CSKA’nın büyük yıldızları var. Herkesin şansı var. Orada inanılmaz bir atmosfer olacak.
Fişek gibi ateşliyorlar
Taraftara gerçekten hayranım. Böylesini görmedim. Böyle bir şey olamaz. Hayatımda ilk kez böyle bir ortamda bulundum. Bizi fişek gibi ateşliyorlar. Fenerbahçe’yi çok seviyorlar, bizi çok seviyorlar. Karşılıksız bir sevgi bu ve çok etkileyici. Onların desteğine hep daha fazla ihtiyacımız oluyor. Taraftarla iletişim halinde olmayı seviyorum. Büyük bir şov bu ve biz de bu şovu bir parçasıyız.

Yazarlar