Skorer Bozcaada çıkartması

Bozcaada çıkartması

21.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bozcaada çıkartması

Bozcaada çıkartması


Tankut Antikacıoğlu


28. TAYK - Arçelik Deniz Kuvvetleri Kupası'nda son etabın startı Bozcaada'da verildi. 34 yat şahane bir çıkışla Ege Denizi'nde rotaya otururken, Bozcaada limanında startı izleyenler heyecanlı dakikalar yaşadı.
Startta Çetin Döker "Sağanak" yatı ile ilk çıkış yaparken, onu Sermet Fındık'ın "Kısrak", Feyyaz Yüzatlı'nın "Bianca 2", Ergin İmre'nin "Provezza X", Samim Arduman'ın "Uzma 2" ve Ardıç Gürsel'in "The Marmara"sı izledi. Onların kontrasında Rus skipperler Strashevsky "Jupiter" ve Vadim Starikov "Elena" ile rotaya yerleşti. Yatlar toplu olarak Bozcaada'yı geride bırakırken, skipper Samim Arduman "Uzma 2" ile elverişle rüzgarda liderliği ele geçirdi ve onu "Kısrak" ve "Sağanak" izledi.
Yatların Ege Denizi'ndeki seyri bütün gün devam etti. 100 deniz millik bu son etapta yatlar Midilli Adası'nı iskelede bıraktıktan sonra, Sakız Adası'nı sancaklarına alarak, Çeşme Altınyunus finişine doğru rotayı sürdürdüler. 34 yatın katıldığı geleneksel mücadelenin 28. yılında her etapta elverişli rüzgar bulunurken, sert havada kavança atıldı. Oğuz Gürsel'ın "Kum" yatından ekip elemanlarını denize düştü, sonra da denizden toplandı. TAYK - Arçelik Deniz Kuvvetleri Açık Deniz Yat Yarışı'nın galibi ve klas klasmanları bugün belli olacak.


Yazarlar