Demir Grup Sivasspor Brezilyalı Ronaldo'dan Roberto Carlos'a destek

Brezilyalı Ronaldo'dan Roberto Carlos'a destek

23.09.2013 - 17:04 | Son Güncellenme:

Brezilyalı Ronaldo'ya göre, Roberto Carlos Sivasspor'da ''iyi gidiyor''

Brezilyalı Ronaldodan Roberto Carlosa destek

Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo, şu anda Sivasspor'u çalıştıran arkadaşı Roberto Carlos'un teknik direktör olarak ''iyi gittiğini'' söyledi.

Haberin Devamı

Real Madrid takımında 2002-2007 yıllarında forma giyen Ronaldo Nazario, Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen bir kitap tanıtımının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos ile sık sık konuştuğunu dile getiren Ronaldo, geçmişte birlikte futbol oynadıkları Carlos'un teknik direktör olarak da iyi bir kariyer yapacağını savundu. Ronaldo, kişisel olarak teknik direktörlüğü düşünmediğini kaydetti.

Benzema'nın ıslıklanması

Real Madridli taraftarların Fransız futbolcu Karim Benzema'yı ıslıklamasını doğru bulmadığını söyleyen Ronaldo, ''Santiago Bernabeu her zaman eleştirici oldu çünkü futbolculardan çok fazla şey bekliyor. Bu yapılan aslında doğru birşey değil. Benzema'nın kötü oynadığını düşünmüyorum sadece yanında tüm başaktörlüğü çalan bir Cristiano Ronaldo var'' ifadelerini kullandı. Zamanında kendisinin de Bernabeu'da ıslıklandığını hatırlatan Ronaldo, ''Ama ıslıklar, daha iyi oynamam için beni motive ediyordu. Bernabeu zor bir stad. Hep en iyiyi bekliyor'' diye ekledi.

Haberin Devamı

Bale ve Neymar hakkındaki görüşleri

Rekor transferle Real Madrid'e gelen Gareth Bale'i bu zamana kadar az izleme şansı bulduğunu anlatan Ronaldo, ''Ancak Bale için çok büyük bir heyecen yaratıldı. Bakalım ne olacak?'' dedi. ''Eğer paran varsa herşey çok kolaydır. Ama ödenen paradan çok futbolcunun kalitesi önemli'' diyen Ronaldo, Bale'in Real Madrid'de göstereceği performansın onun gerçekten o değerde olup olmadığını ortaya koyacağını ifade etti. Ronaldo, yedek kaldığı için tartışma konusu olan kaleci İker Casillas ile ilgili ise ''Şimdiye kadar hiç böyle bir rekabete girmedi. Dünyanın en iyi kalecilerinden biri ama kaleyi tekrardan almak için kendini yeniden göstermesi lazım'' değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona'ya gelen Neymar'ın ''Avrupa'da kendisini geliştireceğine inandığını'' vurgulayan Ronaldo, ''başlarda zor gibi gözükse de Neymar-Messi ikilisinin ileriki dönemlerde çok daha ön plana çıkacaklarını'' savundu. Ronaldo, ''Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonun favorisi kim?'' sorusuna ise ''Bence Alman takımları ile Barcelona ve Real Madrid arasında geçecek'' cevabını verdi.

Haberin Devamı

Ronaldo Nazario, kendisi gibi Real Madrid'in efsanevi futbolcularından olan Paco Gento, Amancio Amaro ve Emilio Butragueno ile yapılmış röportajlardan oluşan ''Beyaz kalpler'' adlı kitapla ilgili olarak ise, "Üç şampiyon futbolcu ile birlikte bu kitapta yer almak benim için onur verici. Real Madrid kulübü bana göre futbol dünyasının en iyi kulübü. Beni transfer edip, buraya getirdiği için başkan Florentino Perez'e teşekkür ederim'' dedi.