Milli Takım ‘Bronz anılarıyla yepyeni umutlara’

‘Bronz anılarıyla yepyeni umutlara’

31.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

FIFA, resmi internet sitesi üzerinden Şenol Güneş’i özel olarak onurlandırdı. Tecrübeli teknik adamın, son Dünya şampiyonu Fransa maçıyla tamamen geri döndüğü anımsatılıp, “Bronz anılarıyla yepyeni umutlara” ifadeleri kullanıldı

‘Bronz anılarıyla yepyeni umutlara’

EURO 2020 elemelerinde Fransa ile Konya’da zor bir maça çıkacak Türkiye’de tüm gözler teknik direktör Şenol Güneş’e döndü.

Haberin Devamı

FIFA da resmi internet sitesi üzerinden Şenol Güneş ile ilgili geniş bir yazı kaleme aldı.

Tecrübeli teknik adamın 2004’ten sonra resmen geri döndüğüne dikkat çekildi. İlk 2 maçında Arnavutluk ve Moldova’yı geçerek 6 puan yapan ay-yıldızlılarda Güneş’in Beşiktaş’tan ayrılarak tamamen milli takıma odaklanacağı aktarıldı.

2002 Dünya Kupası ve 2003 FIFA Konfederasyon Kupası’nda Türkiye ile 3.’lükler yaşadığı anımsatılan Şenol Güneş’in bronz madalyalarıyla ülkesine yepyeni umutlar kattığı bildirildi. 4 yıllık sözleşme imzaladığı anımsatılan Şenol Güneş’in elinde gençler ve tecrübelilerden oluşan bir kadro olduğu yazıldı.

Çalhanoğlu vurgusu

Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Ozan Kabak, Zeki Çelik ve Merih Demiral gibi hem genç hem de Avrupa’nın çeşitli kulüplerinde oynayan futbolcular olduğu belirtilirken, çok sayıda tecrübeli ismin olduğu da anımsatıldı.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal’ın deneyimleriyle takıma katkı sunacak oyuncular olduğu dile getirildi. Şenol Güneş’in takımında yıldız statüsüne çıkmaya aday futbolcununsa Milan’lı Hakan Çalhanoğlu olduğuna vurgu yapıldı.

Yazarlar