Fenerbahçe Bruno Alves'i polis durdurdu ve...

Bruno Alves'i polis durdurdu ve...

09.12.2013 - 16:50 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin Portekizli futbolcusu Bruno Alves, Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında yaptığı kış denetimlerine takıldı.

Bruno Alvesi polis durdurdu ve...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri 1 Aralık'tan itibaren başlayan kış lastiği uygulaması kapsamında denetim yaptı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında yapılan denetimler sırasında ticari ve sivil araçlar durdurularak, kış için araçlarında bulundurulması gereken ekipmanlar kontrol edildi. Ünlü bir isim de bu denetimlere takıldı. Fenerbahçe’nin Portekizli futbolcusu Bruno Alves, köprüyü geçtikten sonra trafik ekipleri tarafından durduruldu. Polisin denetimleri sırasında aracında bekleyen Alves, uygulamayı beğendiğini söyledi. Alves, “Benim için sorun yok, bence çok iyi” dedi.

Trafik Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Tülay Işık, araçlarda zorunlu olarak bulundurulması gereken ekipmanlardan bahsederek, “Kar yağışının başlamasıyla birlikte bizim yapacağımız denetimlerde zincir, çekme halatı ve takozun bulunmadığı araçlara gerekli cezai işlemi uygulayacağız. Yoğun kar yağışının olduğu dönemlerde kazaların meydana gelişinde lastik çok önemli, zincir çok önemli. Mutlaka zincir, çekme halatı ve takozu araçlarında bulundursunlar. Bugün bu denetimlerdeki amacımız yaklaşan kış şartlarından dolayı sürücülerimizi uyarmak ve bugün itibariyle uyarmak. Ama yoğun kar yağışından sonra cezai işlem uygulanacak. Kış lastiği bizim için önemli. Özellikle hava sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesi halinde lastik, yapısı itibariyle tutuş özelliğini kaybetmekte ve fren mesafesi ister istemez uzamakta. Bu da tabii olası kazaları beraberinde getirmekte. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar mutlaka kış lastiklerini taksınlar. Bugün için uyarıyoruz ama yoğun kar yağışının başlamasıyla ilerleyen günlerde 500 TL cezai işlem uygulayacağız ve taktırana kadar trafiğe çıkmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Geçtiğimiz kış aylarında yapılan denetimlerde kış şartlarına uygun araç kullanmayan ve zincir ve takoz bulundurmayan 7108 araç sürücüsüne ceza uygulandığını kaydeden Işık, “Bu yıl ki amacımız da olası kazaların önüne geçebilmek, vatandaşlarımızın yoğun kar yağışında mağdur olmasını, olası kazalara karışmasını önlemek. AKOM’da bugün itibariyle kriz masasını oluşturmuş durumdayız” dedi.Emniyet Amiri Tülay Işık, bugünden itibaren bin 300 personelle denetim hizmetleri için yollarda olacaklarını söyledi.Öte yandan, denetimlere takılan sürücüler ise uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Yazarlar