Milli Takım Bu gurur Türkiye'nin

Bu gurur Türkiye'nin

13.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya'daki toplantıda EuroBasket 2017'nin ev sahipliği Türkiye'ye verildi.

Bu gurur Türkiyenin

Ev sahipliği yaptığı iki dev turnuvayı hem kusursuz şekilde organize etme, hem de final oynama başarısı gösteren Türk Basketbolu, 2017 Avrupa Şampiyonası’nda 4 eleme grubundan bir tanesini ve ardından da final turunu düzenleme hakkını kazandı.

Haberin Devamı

FIBA Avrupa Yönetim Kurulu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlediği yönetim kurulu toplantısında EuroBasket 2017 organizasyonu finallerinin Türkiye’de organize edilmesini kararlaştırdı.

Toplantının ardından İstanbul’un, şampiyonanın dört grubundan birine ve ardından da 16 takımın mücadele edeceği final turu maçlarına ev sahipliği yapacağı açıklandı. İstanbul’daki grup maçlarının Abdi İpekçi Spor Salonu’nda, final turu karşılaşmalarının ise Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacağı kaydedildi. Şampiyonada, Finlandiya, İsrail ve Romanya’nın da diğer grup maçlarına ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Karar toplantısında Türkiye’yi TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu, TBF Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ve TBF Strateji ve Pazarlama Danışmanı Bettina Kuperman temsil etti.

Haberin Devamı

Türkiye, A Takım seviyesinde daha önce 2001 Basketbol Avrupa Şampiyonası ve 2010 Basketbol Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmış, her iki organizasyonda da kürsüye çıkmıştı. 2001’de Yugoslavya, 2010’da ise ABD ile final oynayan 12 Dev Adam, her iki organizasyonu da gümüş madalya ile tamamlamıştı. Türkiye’nin tarihindeki iki madalyasını da ev sahipliği yaptığı organizasyonlarda kazanmış olması, 2017 Avrupa Şampiyonası’nın ev sahipliğinin alınışının önemini daha da arttırdı.

‘Çok önemli bir fırsat’

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, ev sahipliğinin, Türk sporu için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Şampiyonanın, ülkemiz ve uluslararası basketbol üzerinde uzun süreli ve olumlu bir etki bırakacağına dair hiçbir şüphem yok” dedi.

Erdenay şöyle devam etti: “Öncelikle FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu’na bize güvendikleri için teşekkür ederim. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, hükümetimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de adaylık sürecinde gösterdikleri destek için ayrıca teşekkür etmek isterim. 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası hepimiz için önemli bir fırsattır.”

‘Biz yine en iyisini yaparız’

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu ise Türkiye’nin bu tür organizasyonları daha önce başarıyla yaptığını anımsatarak, ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Türkoğlu, şampiyonada en iyi neticeleri almayı hedeflediklerini belirterek, “İnşallah, daha önce yaşadığımız başarılar gibi güzel bir neticeyle Türk halkını sevince boğarız. 2001 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda kazandığım gümüş madalya kariyerimin en önemli anlarından biriydi. Bu organizasyon, aynen 2001’de olduğu gibi Türkiye’deki spor organizasyonları için yeni bir standart oluşturacaktır. Ayrıca 12 Dev Adam, yeni jenerasyona da ilham olacaktır” ifadelerini kullandı.