Galatasaray Bu iddia çok konuşulur

Bu iddia çok konuşulur

14.09.2013 - 08:55 | Son Güncellenme:

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, 1-1 berabere biten Galatasaray-Medical Park Antalyaspor maçıyla ilgili tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın açılışında oynanan ve 1-1 berabere biten Galatasaray-Medical Park Antalyaspor maçının ardından NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz futbol programında ilginç açıklamalarda bulundu.

Bu iddia çok konuşulur

Hakem Tolga Özkalfa'ya yüklenen Rıdvan Dilmen şu yorumda bulundu: "Drogba'nın golü yüzde 100 ofsayt. Eğer Türkiye'de hakemler adaletli futbol yönetse Fenerbahçe her sene şampiyon olur. Hakemler Galatasaray maçlarında hep hata yapıyor."

Haberin Devamı

PIERO'YA GÖRE 22 SANTİM OFSAYT

Bu arada maçın ardından Lig TV'de Galatasaray'ın attığı golün pierosu yayınlandı. Pieroya göre, golü atan Drogba'nın ofsaytta olduğu ve Sabri'nin yaptığı orta sırasında Fildişi Sahilli futbolcunun 22 santim ofsaytta olduğu gösterildi.

Öte yandan Rıdvan Dilmen'in Galatasaray-Medical Park Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar ise şöyle: "İlk haftayı kazandı Galatasaray, zor iki deplasmandan 1 puanla ayrıldı ve kayıplar da hem Bursa hem de Eskişehir maçları Hoca tarafından da doğal kayıp olarak nitelendirildi. Ama bugünkü doğal bir kayıp değil, kayıp oldu. İdeal takımda oynayan 4 orta sahanızdan 3'ü bugün yoktu. Özellikle milli takım dönüşleri ve Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde oyuncuların ve teknik adamların maçlara bakışları biraz farklı olabilir. Hamit, Selçuk ve Sneijder riske edilmedi.

Haberin Devamı


Bu yüzden 4-4-2'yle başlandı. Aslında Galatasaray 20 dakikada oyunun sonunu formaliteye dönüştürebilecek bir şekilde başladı. Yüksek baskıyla başladılar. Galatasaray'da bir kültür oldu artık bu. 20 dakikada bol pozisyon buldu. Toplamda 7-8 net pozisyon kaçtı. Galatasaray puan kaybedebilir ama golü yediği dakikadan ilk yarının sonuna bir şaşkınlık yaşadılar. Abandone oldular.

Antalyaspor oyunun sonlarında çok korktu. İyice çekildi. Biraz daha cesaretli olsalar gol bulabilirlerdi. Ama Galatasaray çok sert oynadı, Antalya'ya izin vermedi. Galatasaray'da bekler bu kadar bekleyen takımlara karşı daha çok çıkmalı. Hakan ve Eboue'nin çok daha fazla çıkması lazımdı. Stoperlerde hiç çıkmadı ileriye. Burak beklenen çerçevede değildi.

Bruma çok etkiliydi. Dripling yaptı, adam eksiltti. Enteresan bir vuruş yaptı. İlk kez izledim Bruma'yı. Gerçekten gelecek vaat eden bir oyuncu. Temel özelliklerine baktığımızda topla iyi, çabuk, giderken yön değiştiriyor. İyi bir yatırım diye düşünüyorum. Biraz daha bekleyelim ama iyi bir oyuncu...

Galatasaray bugün gol gelecek derken gol yedi. O yüzden oyuncular dağınıklaştı. Bu tip maçlarda öne geçmediğiniz zaman olgun oyuncunuz yoksa sakin oynamanız lazım. Bu tip maçlar bir sezonda 1 tane olur. Berabere bitmesi enteresan sonuç olur böyle maçların. Galatasaray evet puan olarak geri düştü ama coşku olarak bir eksiklik yok.

Şampiyonlar Ligi ve önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı var. Eğer Beşiktaş'a kaybederse demoralize olur. Bugünkü kaybın Fatih Terim'in milli takıma gitmesiyle bir alakası yok. Bununla ilgili dedikodular olacaktır ama bu maçla ilgili olarak milli takımdan dolayı böyle oldu demek çok büyük yanlış olur. Çünkü 7-8 net pozisyon var.

Eray'dan hep övgüyle bahsettik. İnşallah da çok iyi olacak. Bugün Muslera'da olsa o topu zor çıkarırdı. Top Tita'nın ayağına çok oturdu. Bugün Muslera, Sneijder, Selçuk, Hamit olsaydı kazanılır mıydı düşüncesi olmamalı. Büyük takımların alternatifi olması lazım. Muslera sakatlandı ne olacak? Eray, Muslera'nın yedeği değil mi? Ronaldo oynamasın da kim oynarsa oynasın Real Madrid'de. Ancelotti, bu maçı izleyecek ve başka maçlarını da izleyecek ve önlemler alacaktır. Galatasaray'da psikolojik olarak biz Real Madrid'i yeneriz düşüncesi var. Galatasaray'ın kültüründe var. Galatasaray kolay kolay teslim olmaz. Tabii bu puan maçı. Puan barajı ne kadar düşerse Galatasaray'ın işi o kadar kolaylaşır grupta.

Ben olsam Ünal Aysal'ın yerinde belli bir gün ya da hafta belirlerim ve bu konuyu kapatırım. O gün konuşulur karar verilir. Fatih Terim gideceğim yada kalacağım demedi ama ondan başka herkes bir şeyler söylüyor. Ünal Aysal'ın Fatih Terim'le birlikte göreve devam etmek istemesi çok doğal ama bunun sürekli konuşulması camiaya zarar verir. Diyorlar ki Ünal Aysal, Fatih Terim'i sevmiyor, yok öyle, yok böyle. Bu kadar zaman oldu artık bunların bir sonlanması lazım."

Yazarlar