Skorer Bu ne rezalet!

Bu ne rezalet!

25.08.2009 - 01:28 | Son Güncellenme:

Diyarbakırspor taraftarı karşılaşma boyunca zemine yabancı madde yağdırırken, ikinci yarıda bir kişi elini, kolunu sallayarak sahaya daldı

Bu ne rezalet

Diyarbakırspor - Fenerbahçe karşılaşması büyük olaylara sahne oldu. İlk yarıda sahaya çeşitli yabancı maddeler atan Diyarbakır taraftarı, Kazım’ın 55. dakikada kaydettiği golden hemen önce tamamen kontrolden çıktı.
Kırmızı-yeşillilerin, sahaya patlayıcı ve yaralayıcı maddeler yağdırması tansiyonu yükseltirken, hakem Suat Arslanboğa anons yaptırdı. Maçın sonlarına doğru bir taraftar elini, kolunu sallayarak sahaya girdi ve Fenerbahçe kalesinin içine kadar koşarak kendisini bıraktı. Ayrıca kalabalık bir grup taraftar maç sonrası sahaya indi.
Olayların maçla birlikte bitmesi bekleniyordu, ancak stat dışında polisle, taraftarlar arasında arbede çıktı. Emniyet güçleri, gruplar halinde taş atan taraftarlara basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Taraftarlar ara sokaklara dağılırken, yaralıları taşımak üzere olay yerine gelen bir ambulansın camlarının kırıldığı görüldü.
Olayların Diyarbakırspor’a faturası çok ağır olacak. Hakem ve temsilci raporlarına göre Disiplin Kurulu’na sevk edilecek kırmızı-yeşilli kulübe, bir taraftarın sahaya girmesi ve sahaya yağdırılan yaralayıcı, patlayıcı maddeler yüzünden asgari bir maç saha kapatma ve bir maç seyircisiz oynama cezası verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yıldırım: Ligde kalamaz
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Diyarbakırspor’un yaşanan olaylardan büyük zarar görebileceği uyarısında bulundu. Yıldırım, “İki gündür memleketim Diyarbakır’dayız. Bizi ağırlayan herkese teşekkür ederim. İyi bir takım ortaya çıkarmışlar. Ancak Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Diyarbakır’ın rakipleri değildir. Futbolda her türlü sonuç olur, ama büyükler genelde istediklerini alırlar. Taraftarın çok dikkat etmesi gerekiyor. Eğer böyle davranmaya devam ederlerse Diyarbakırspor bu ligde duramaz, bir kez daha ikinci lige düşer” dedi.

Bu ne rezalet


Diyarbakır kalesi arkasından sahaya giren taraftar, Fenerbahçe kalesine kadar koşarak kendini bıraktı.